Isidora BjelicaPromocija knjiga Isidore Bjelice u Igalu i Tivtu
 
Posle spektakularne promocije u Beogradu Isidora Bjelica će početkom februara gostovati u Igalu i Tivtu gde će promovisati svoje knjige „Spas“ i „Spas 2″.
U četvrtak, 5. februara u 17 sati u restoranu „Mali raj“ u Igalu, biće organizovana „Čajanka sa Isidorom“, dok će u petak, 6. februara u 20 sati, Centar za kulturu Tivat u galeriji ljetnjikovca „Buća“ u Tivtu organizovati književno veče posvećeno knjigama „Spas“ i „Spas 2″. Sa autorkom će razgovarati Sonja Štilet, novinarka Radio Tivta.
Isidora Bjelica je u knjigama „Spas“ i „Spas 2″ ispisala zapis duše u najtežim trenucima, brutalno iskren ispis osećanja i misli od trenutka kada je saznala da boluje od neizlečive bolesti. Knjige „Spas“ i „Spas 2″, koje su među najčitanijim od objavljivanja, ujedno su i literarni hologram Isidorine duše i lutanja tela sa najtežom dijagnozom. Njena potraga za spasom odvela ju je preko Pariza, Floride, Indije, Šri Lanke do čudesnog ostrva Egina, doma Svetog Nektarija, pravoslavnog sveca, isceljitelja neizlečivih bolesti. U novoj knjizi autorka veoma prisno i potresno pripoveda kako se suočava sa opakom bolešću za koju zapadnjačka medicina nema prave odgovore.
Ova potraga za izlečenjem, spasom i pomirenjem sa sobom izuzetno je lična priča koja nam prikazuje poznatu spisateljicu u sasvim novom i drugačijem izdanju.
Povezana vest:  DALI, PIKASO, MIRO I TAPIES U MUZEJU GRADA NOVOG SADA