savamala book fest 02022015PRVI „SAVAMALA BOOK FEST“ OD 22. DO 28. MARTA

Od 22. do 28. marta, u Mikser Houseu, održaće se prvi Savamala Book fest, u organizaciji Mikser Housea, City Magazina i MakArt Distribucije. Tokom sedam dana trajanja festivala publika će imati priliku da na drugačiji i nov način iskusi kulturu čitanja i knjige, upozna se sa nesvakidašnjim naslovima domaćih i stranih pisaca, otkrije mlade, neafirmisane autore i učestvuje u bogatom i brižljivo kreiranom pratećem programu.

Povezana vest:  Da se smejete i kad vam nije do smeha – nova knjiga Bojana Ljubenovića „Ništa nije smešno“

Mikser House će se od 22. do 28. marta pretvoriti u knjižaru / biblioteku / čitaonicu / striparnicu / radionicu, gde će svi posetioci imati priliku da prelistaju, pročitaju, kupe nesvakidašnje naslove domaćih i stranih autora Savamala Book fest ima za cilj da pruži jedinstveno čitalačko iskustvo i doživljaj kulture knjige, pružajući odgovore na pitanja zašto je važno čitati, šta čini dobrog pisca, koliko je važan dizajn knjige i mnoga druga.

Povezana vest:  Uspomene iz godina pobune - knjiga "Češka škola ne postoji" Gorana Markovića u knjižarama od 19. februara

Posebna pažnja biće posvećena mladim, neafirmisanim piscima koji vrlo često u sebi kriju veliki potencijal, talenat i svežinu koju će imati priliku da predstave publici na festivalu.

U okviru pratećeg programa festivala predstaviće se Krokoilova kuća za književnost, najmlađi posetioci će kroz tematske kreativne radionice naučiti kako se „rađa“ knjiga, prolazeći kroz čitav proces nastanka knjige, biće organizovane promocije knjiga i gostovanja autora, performansi čitanja, čitaonice stranih zemalja, izdrada stripova i još mnogo toga.

Povezana vest:  Mario Vargas Ljosa posetio Muzej Ive Andrića i Muzej istorije Jugoslavije

Prvi Savamala Book fest biće otvoren za posetioce od 22. do 28. marta, od 12 do 22 časa, odnosno od 10 do 22 časa u subotu, jednodnevna ulaznica je 100 dinara, dok je komplet ulaznica za sve dane festivala 350 dinara.