Park_Karmen_MahadoMirjana Urošević dobitnik nagrade Žensko pero

 

Dobitnik književne nagrade „Žensko pero“ za najbolji roman ili zbirku priča objavljenu u 2009. godini koju već deseti put dodeljuje list „Bazar“ je Mirjana Urošević za roman „Park Karmen Mahado“, koji je objavila izdavačka kuća „Aleksandria“.

U saopštenju žirija za dodelu te nagrade se navodi da su na konkurs za priznanje „Žensko pero“ pristigle 54 knjige, koje su odgovarale propozicijama.

Povezana vest:  Nova knjiga Maje Trifunović u prodaji od utorka

Žiri koji je odlučivao o nagradi radio je u sastavu Madlena Cepter (počasni predsednik), Neda Todorović (predsednik), Ljiljana Jovanović, Radovan Popović, Rajko Lukač i Nenad Šaponja.

Za proteklih deset godina na konkurs za nagradu „Žensko pero“ stiglo je oko 700 knjiga, a nagrađene knjige su potvrdu svoga kvaliteta dobile visokim tiražima, odličnim ocenama kritike, ali i time što su prevedene na više svetskih jezika.

Povezana vest:  Perverzije se šire Srbijom!

U saopštenju se dodaje da je nagrada „Žensko pero“ zauzela značajno mesto među priznanjima koja se u Srbiji dodeljuju za književno stvaralaštvo.

Nagrada se sastoji od povelje, novčanog iznosa od 5.000 evra u dinarskoj protivvrednosti i zlatnog nalivpera ručne izrade koje dodeljuje Fond „Madlena i Filip Cepter“.

Nagrada „Žensko pero“ će biti uručena laureatkinji Mirjani Urošević 1. juna na svečanosti u Muzeju Cepter, u ulici Kneza Mihaila u Beogradu.

Povezana vest:  MEĐUNARODNI SIMPOZIJUM U DOMU OMLADINE, "UMETNIK IZVOĐAČKIH UMETNOSTI - OD ULOGE POBUNJENIKA DO ULOGE ZVEZDE U SVETU POZNATIH"