refact_festivalKoncerti na festivalu Rifrekt premešteni u bioskop Balkan

Zbog nepovoljnih vremenskih uslova, muzički program festivala alternativne kulture „Rifrekt“ (Refract) biće 21. i 22. maja izmešten sa Kalemegdanske tvrđave u bioskop „Balkan“, saopštili su danas organizatori.

Za 21. maj na „Rifrektu“ najavljen je koncert francuskog trip-hop džezera Kida Lokoa (Kid Loco) i britanske pop grupe „Belruš“ (Belleruće), a za 22. maj koncerti nemačkih di-džejeva Majkla Mejera (Michael Mayer) i Superpičera (Superpitcher).

Povezana vest:  Zašto Taylor Swift nema sreće u ljubavi?

-Kako smo od samog početka želeli publici da pružimo poseban ugođaj, odlučili smo se na potpuno novu lokaciju koja se nalazi u samom centru grada i koja će svakako dati poseban pečat ovogodisnjem Refraktu – navodi se u saopštenju.

Bioskop „Balkan“, u kojem su puštani art filmovi, te domaća i studentska ostvarenja, zatvoren je od 28. marta, a takva odluka vlasnika bioskopa izazvala je oštre reakcije javnosti i Ministarstva kulture.

Povezana vest:  Savet Nišvilla konstatovao gubitak

Vlasnik, preduzeće „Beobana“ saopštilo je međutim da neće menjati namenu objekta i da je bioskop zatvoren kako bi se renovirao krov, zamenile dotrajale instalacije i učinile brojne intervencije u unutrašnjem delu zgrade.