Sekvence Luka Tilinger KomBank Art hol 3Nova izložba u KomBank Art holu autora Luke Tilingera, „Sekvence“ – čuvanje i ponovno oživljavanje pokreta

Mladi umetnik Luka Tilinger, pokazao je svoj talenat za grafiku, ilustraciju i oblikovanje knjiga na novootvorenoj izložbi „Sekvence“ u KomBank Art holu. Među izloženim umetničkim radovima, kojima je predstavljeno ponovno oživljavanje pokreta, su knjige – eksperimentalna i bibliofilska izdanja, ilustracije, plakati, kao i mali crteži koji na poseban način inspirišu ovog mladog umetnika i pružaju mu osnovu za dalji rad.
„U izloženim radovima dominantno je bavljenje kretanjem i beleženje protoka vremena, najčešće prisutno ili kao fazno raščlanjivanje pokreta u crtežu, blisko animaciji, ili kao variranje polaznih elemenata u okviru veće grafičke celine. Tako sačuvani pokret se, osim okom, ponovo oživljava i rukom posmatrača, okretanjem i preklapanjem stranica knjiga, kretanjem kroz virtuelni prostor kompjuterske igre, ili, najneposrednije, pokretanjem mehanzima interaktivne instalacije Panorama za dvoje.“- izjavio je Luka Tilinger, autor izložbe.
Izloženi radovi nastali su tokom prethodne dve godine, u periodu kada je Luka pohađao četvrtu godinu osnovnih studija i master studije na Fakultetu primenjenih umetnosti.
Ulaz u KomBank Art hol je besplatan, a izložba će biti otvorena do 16. marta.

Povezana vest:  Premijera predstave “Pelikan” posvećena Borisu Komneniću

O autoru:

Luka Tilinger je rođen 1990. godine u Beogradu. Diplomirao je 2014. godine na master studijama na Fakultetu primenjenih umetnosti, modul Grafika i knjiga. Bavi se grafikom, ilustracijom, oblikovanjem knjiga i razvojem kompjuterskih igara. Kao član grupe „Dobra dela“ izlagao je crteže u galeriji Doma kulture Studenski grad. Izlagao je na 47. Zlatnom peru, Maloj grafici u Grafičkom kolektivu 2012. i 2014., VII Ex-Yu konkursu za grafiku i drugim grupnim izložbama. Dobitnik je nagrade iz fonda Mihailo S. Petrov za najbolji studentski rad – grafički list. Bio je stipendista fonda Dositeja za mlade talente, u školskoj 2013/2014. godini.

Povezana vest:  U petak se otvara "Novosadsko muzičko leto"