Gandi u Beogradu

Multimedijalna prezentacija „Mahatma Gandi u Beogradu“ u SC

Multimedijalna prezentacija pod nazivom „Mahatma Gandi u Beogradu“ jednog od najeminentnijih svetskih stručnjaka Gandijevog učenja i
nasleđa, Birada Radžarama Jadžnika održaće se u velikoj dvorani Sava Centra u ponedeljak,16. marta, najavio je organizator Ambasada Indije u Srbiji.
Jedinstvena interaktivna prezentacija predavača, autora i kustosa Jadžnika koji u Beograd dolazi na poziv ambasade Indije u Srbiji, održaće se nakon Londona, Johanesburga i Njujorka.
„Put mira, istine i nenasilja je integralni deo Gandijevog učenja, naš cilj je da pronađemo Gandija u sebi i oko sebe, ne da postanemo njegovi sledbenici. Svetu je danas potrebno stotine Gandija da se transformiše u mirno, pravedno i civilno društvo. Pronađite Gandija u sebi, u svojim bližnjima kao i u svojim protivnicima, svi mi imamo taj kvalitet“, rekao je Radžaram a prenosi ambasada Indije u najavi interaktivnog razgovora o nasleđu i vrednostima jednog od najplemenitijih lidera čovečanstva, Mahatme Gandija.
Jadžnik je jedan od najvećih stručnjaka za Gandijevo nasleđe u svetu danas, održao je predavanja u Nehru Centru u Londonu, Tolstojevoj farmi u Johanesburgu, Ujedinjenim nacijama i Metropoliten Muzeju umetnosti u Njujorku.
Njegove interaktivne instalacije predstavljene su na tri kontinenta: „Zid kralja Gandija’ na Univerzitetu Hauard u Vašingtonu, „Mandela.Gandi“ zidna postavka u
Fondaciji Nelson Mandela u Johanesburgu i najveća zidna postavka na svetu posvećena Mahatmi Gandiju u Muzeju Mir Istina Ahimsa u Hajderabadu, čiji je Jadžnik kustos.
Redovni je govornik na Harvard Model United Nations i učesnik dva ‘Ted talks’, specijalna edicija njegove knjige posvećene Gandiju ‘MKG – Imaging Peace
Truth and Ahimsa’ predstavljanjem u UN obeležila je 2010.godine Međunarodni dan protiv nasilja.
Blog Jadžnika o nasleđu Mahatme Gandija i njegovom uticaju na 21. vek ima 50 000 pratilaca.

Povezana vest:  Otvorena prva stalna postavka Salona Oto Bihalji-Merin u Beogradu