RUSKI KOZACI 1RUSKI KOZACI ZA VERU I OTADŽBINU

Sava centar će  04.aprila od 20 časova biti domaćin ekskluzivnom spektaklu ansambla „KOZACI RUSIJE“.

Majstorski nivo veštine Ansambla „Ruski Kozaci“ priznat je u celom svetu, što potvrđuju mnogobrojna gostovanja u Rusiji i u inostranstvu, prepune sale i mediji.

U 2015 god. se proslavio novim rekordima: 20 koncerata u Češkoj, 15 u Španiji..  U Banja Luci ansambl gostuje u okviru velike evropske turneje, koja je posvećena 70-to godišnjici Pebede nad  fašizmom.

Ansambl je sveobuhvatan istorijski spomen na kozačku kulturu, koja je oblikovana u koreografsko vojno i kulturno nasleđe kozačke tradicije, herojsku istoriju kozaštva, neodeljivu od istorije Rusije.

Celokupnom svojom delatnošću Državni Ansambl „Kozaci Rusije“ doprinosi preporodu i razvoju bogatog kulturnog nasleđa predaka, duhovnom i patriotskom vaspitanju, uzvišeno noseći svoju misiju: Za VERU I OTADžBINU !

Povezana vest:  Na koncertu u Šenbrunu skoro 100.000 posetilaca

Umetnost „Kozaka Rusije“ ocenjena je mnogobrojnim visokim nagradama i sjajnim pobedama u Rusiji i u inostranstvu. Tako, kolektiv poseduje mnogobrojna priznanja Ruske Vlade, a rukovodilac Ansambla,   Leonid Milovanov, nagrađen je od strane Dimitrija Medvedeva visokim zvanjem „Narodni umetnik Ruisje“.

Predstavljajući rusku kulturu u svetu, ansambl, po rečima inostranih medija, je „Kozački brend Rusije“.

Šou-program „Kozaka Rusije“, uključujući ljute bitke sa sabljama, rekvizitnim puškama, u vidu „karakterističnih kozačkih plesova na granici čovečijih mogućnosti“ osvojio je inostranu publiku i postao izlet  u folklornu umetnost Rusije.

Kritičari ocenjuju visok kvalitet izvođenja svake  numere iz programa, veštinu umetnika, koji unose dušu i srčanost u tradicionalnu   „Kalinku“, „Cigančicu“ i t.d.

Povezana vest:  Otvorena izložba „To se nije dogodilo“ sekcije proširenih medija ULUS u Bioskopu Balkan

„Zaboravite „Riverdance“. Ta grupa je dostojna da se smatra najboljom na svetu“, – takva je ocena, koja je data stvaralaštvu ansambla teatralnim kritikama „The Scotsman“.

Ubrzo nakon svoje prve posete Ujedinjenom Kraljevstvu, ansambl je izveo na sceni londonskog teatra „Peacock“, 22 solo koncerta u februaru-martu 2002 god. „Njihov šou je najbolje nazvati jednom rečju – „s nogu obarajući“, – napisao je „The Daily Telegraph“ u podrobnoj recenziji.

Energija, koja izbija iz izvođača je toliko velika, da gledaoci „se užive u nastup, koji ushićuje“.

Ljubav, posvećenost umetnosti i etuzijazam u preporodu jedinstvenog kulturnog nasleđa je pokretačka snaga Državnog Ansambla plesa „Kozaci Rusije“, koji će u toku 2 sata demonstrirati  muzičko-igračku izvedbu, koja proslavlja ljutu hrabrost kozaka kroz raznobojni kaleidoskop plesa, melodija, prikaza.

Povezana vest:  Zatvara se kultna knjižara "Plato"

To je priča o borbama, slavi, ljubavi i izdaji i Velikoj Pobedi jezikom igre i ritmom bubnjeva! Kozaci u Rusiji su uvek bili vešti jahači i ratnici. Njihova muzika i igra izražavaju volju i strast ka životu i slobodi. Dati spektakl je eksplozija energije, ritma i strasti!

Ansambl, s punim pravom, nazivaju „Veliki kozački balet“, imajući u vidu kako visoko, blisko „Klasičnom“, majstorstvo njegovih umetnika, tako i raznovrsnost njegovog programa, uključujući originalne načine različitih kozačkih pesmo-plesnih tradicija.  .