logo_dani_sarajevaZavršava se manifestacija „Dani Sarajeva u Beogradu“

 

Na manifestaciji „Dani Sarajeva u Beogradu“, koja se večeras završava, danas će biti održano još nekoliko pozorišnih i muzičkih programa.

U Centru za kulturnu dekontaminaciju u 14 sati biće predstavljen Internacionalni pozorišni festival MESS, koji je osnovan pre 50 godina u glavnom gradu Bosne i Hercegovine kao festival malih i eksperimentalnih scena Jugoslavije, a u aktuelnom periodu okuplja predstave savremenog teatarskog izraza iz celog sveta.

Povezana vest:  Room escape igra „Tajna besmrtnosti“ do 13. maja besplatna u Muzeju Vojvodine

Na sceni Studio Jugoslovenskog dramskog pozorišta od 18 sati biće priređeno scensko čitanje komada „Hepiend ne stanuje ovde“ Ninoslava Šćepanovića.

Predstava Kamernog teatra 55 iz Sarajeva „Bolest porodice M“, po tekstu italijanskog pisca Fausta Paravidina u režiji Selme Spahić biće izvedena u Ustanovi kulture „Vuk Karadžić“, u 20 sati.

U isto vrema koncert u Kolarčevoj zadužbini održaće pevačica Amira Medunjanin i Bojan Zulfikarpašić.

Povezana vest:  Uručena nagrada Meša Selimović za 2009. godinu

Organizator manifestacije – Inicijativa mladih za ljudska prava za sam kraj od 23 sata, najavljuje program „After parti“ sa muzikom u klubu Red Room, u Siminoj ulici.

Ovogodišnji, 4. „Dani Sarajeva“ počeli su 19. maja i obuhvatili, pored teatra i muzike, niz filmskih, likovnih, tribinskih i drugih programa.