lars photo

Larš Ejnar Engstrem gost Krokodilove Kuće za pisce

Pisac, predavač i kolumnista iz Švedske Larš Ejnar Engstrem u aprilu će biti gost Beograda i Krokodilove Kuće za pisce.
Tokom boravka u Srbiji Larš Ejnar Engstrem održaće dva predavanja na temu „Ispovesti švedskog seksiste“ u Beogradu, 25. aprila u Centru za kulturnu dekontaminaciju i u Novom Sadu 28. aprila u Omladinskom centru CK13.
„Ispovesti švedskog seksiste“ je lična priča o tome kako se prelazi put od seksizma do feminizma, navodi se u saopštenju Udruženja „Krokodil“.
Kad je shvatio da nikad nije ni pomislio na činjenicu da se Švedska suočava s problemima seksualnog uznemiravanja na poslu, kao i na razlike u primanjima između muškaraca i žena koji rade isti posao, ili na to da žene nedeljno neplaćeno rade čitavih 20 sati više nego muškarci, Larš Ejnar je shvatio da je i on sam seksista.
Larš Ejnar Engstrem, po profesiji psiholog, slobodni je pisac i predavač iz Švedske, u svom radu bavi se pitanjima rodne ravnopravnosti, feminizma, poslovne komunikacije i liderstva.
Autor je četiri knjige eseja, od kojih su tri prevedene i na engleski jezik. Redovno piše kolumne za Švedsku poslovnu školu, a svoje tekstove objavljuje u raznim novinama i časopisima širom Skandinavije.
Larš Ejnar Engstrem držao je predavanja o rodu, ravnopravnosti i liderstvu u Skandinaviji, Velikoj Britaniji, Litvaniji, Rusiji, Poljskoj, Holandiji, Sjedinjenim Državama…

Povezana vest:  Premijera predstave "Vatre" u režiji Karme Portačeli održana večeras u JDP-u