Izlozba Graficke komunikacije - Fotoemotivi  KomBank Art hol 5Izložba dramaturški hiperakcentovanih fotografija studenata FPU u KomBank Art holu „Grafičke komunikacije – Fotoemotivi“

Mladi umetnici sa Fakulteta primenjenih umetnosti prikazali su svoj talenat za dramaturški hiperakcentovane fotografije, koje se ujedno nalaze u ulozi savremenih likovnih elemenata grafičkog dizajna, na novootvorenoj izložbi „Grafičke komunikacije – Fotoemotivi“ u KomBank Art holu.
Studenti su uz pomoć mentora Zorana Blažine, redovnog profesora na FPU, na ovoj izložbi predstavili rezultate svog truda, posvećenosti i talenta.
„Primenjeni postupak je motivaciona Igra koja razvija i otkriva, pored očekivanog, grafičkog talenta za svedeno – apstraktno i potpuno neočekivane, potisnute ali vrlo ozbiljne talente.
Igra je spontana i da bi se dobio nepatvoren rezultat na nju se intimno pristaje. Ona je često deskriptivna, ocrtava taboo fragmente ličnosti aktera iza kojih se kriju prave, neistražene riznice duhovnog bogatstva originala.“ – izjavio je Zoran Blažina, profesor Fakulteta primenjenih umetnosti.
Autori izloženih radova su studenti treće godine Fakulteta primenjenih umetnosti, modul grafički dizajn.
„Istraživanje samog sebe uvek svrstavamo kao najteži zadatak, ali ujedno i najinteresantniji. Kod ovakvog načina istraživanja mi pokazujemo sve što smo do sada naučili kroz jedan sasvim jednostavan alat, kroz kameru. Oslikavamo svo naše znanje, stavove, karakter i emocije. Vođen iskrivljenim vremenom i prostorom pokušao sam da na neki nacin dočaram svoj doživljaj stvarnosti prikazivajući karakter kao jednu formu koja se u svakom trenutku može deformisati, adaptirati i sasvim prilagoditi situaciji. Inspirisan koloritom, deformacijom, svetlošću i apstrakcijom istražujem svoje Ja. Tražim nov način, drugačiji ugao gledanja, drugačije razmišljanje radi onog malog iskoraka ka boljoj i kvalitetnijoj fotografiji. U ograničenom vremenu i prostoru rešavam zadatak autoportreta istražujući svoje granice i dajem posmatraču priliku da tumači moj rad.“ – izjavio je Danilo Radović, student treće godine Fakulteta primenjenih umetnosti.
Ulaz u KomBank Art hol je besplatan, a izložba će biti otvorena do 27. aprila.

Povezana vest:  Dani evropske baštine od 17. do 25. septembra u Beogradu