osmeh-za-svaki-dan-koriceNova knjiga „Osmeh za svaki dan“ Jelice Greganović u prodaji od 27. aprila
 
„Osmeh za svaki dan“ nova je zbirka kratkih, humorističkih priča Jelice Greganović, koja će se pred čitaocima pojaviti u ponedeljak, 27. aprila. U svojoj novoj knjizi „Osmeh za svaki dan“ Jelica beleži detalje života, naizgled nevažne i male stvari od kojih se, zapravo, sastoji svakodnevica koju delimo svi.
Ovo su njene sopstvene priče, lične i porodične, koje pokazuju da svi živimo isti život.
Čitateljke koje zanimaju moderne dileme u ljubavi, karijeri, porodičnom životu, koje vole duhovite i inteligentne kratke prozne tekstove sasvim sigurno će uživati u ovoj knjizi. Jelica u novoj knjizi ispisuje sopstvene, one sasvim lične i porodične priče, u kojima nam otvara male porodične tajne, i sve bi bilo gotovo idlično da ih spisateljka ne iskazuje i u prenosnom značenju. Dozom samoironije, pomalo burleskno, ona svojstvenim stilom otkriva da biti u svojoj priči u ulozi žene, majke i spisateljice i ne može biti drugo do ‘slatka’ patnja…
Autorka knjige „Osmeh za svaki dan“ uspeva da bude Efraim Kišon i Ogden Neš i Rable, a sve to – u suknji. Kroz jednu naizgled laganu, sasvim šaljivu i dovoljno uvrnutu priču, ona nam dokazuje istovetnost ljudskih emocija, i osnovnih i nijansiranih, koje se primenjuju i ne zaobilaze ni staru ni novu eru, ni Sibir ni Obalu slonovače, ni Kolumba ni Hasu ni Sosu – nikoga i nikad. Dokazuje da svi plačemo iste suze, živimo isti život. I samo nas nijanse čine Kolumbom ili – Jelicom Greganović.
U izdanju Lagune objavljene su joj knjige „Ljubav i druge sitnice“, „Od reči do reči“ i „Ispod sedmog neba“.
Knjigu Jelice Greganović „Osmeh za svaki dan“ od 27. aprila možete kupiti u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, kao i na sajtovima www.delfi.rs i www.laguna.rs.
Povezana vest:  Jubilej drame „Ženski orkestar“ – deset godina od premijere