TeachingBenQ predstavlja novu seriju interaktivnih ravnih panela za moderne, interaktivne učionice

Učvršćujući svoj položaj globalnog eksperta za ravne panele namenjene obrazovanju, BenQ je predstavio novu seriju interaktivnih ravnih panela RP. Novi uređaji namenjeni su upotrebi u obrazovnim institucijama, a predstavljena su tri modela: 65″ RP652, 70″ RP702 i 79″ RP790. BenQ veruje da hardver i softver imaju jednako važne uloge u interaktivnim učionicama. Ova filozofija bila je nit vodilja i za razvoj serije RP čiji je cilj da podsakne učenje i saradnju studenata na sve moguće načine.

Novi modeli predstavljaju odraz BenQovih težnji da u učionice donese najbolji doživljaj interaktivnih dodirnih ekrana i pomogne predavačima da naprave prirodan prelaz s tradicionalnog načina predavanja i podučavanja na način koji podrazumeva istinsku saradnju. Među njima je posebno zanimljiv model RP790 dijagonale 79″, dimenzija 98×176 cm. Ova veličina može vrlo efikasno da zameni tradicionalnu crnu školsku tablu, ali i savremenije bele table i bele interaktivne table. RP790 može da se pohvali zadivljujućom 4K rezolucijom s gustinom piksela od 55 PPI (piksela po inču), što je otprilike tri puta više od, danas uobičajenih, panela ovih dimenzija. Ovako visoka gustina piksela omogućuje stvaranje najjasnije i najoštrije slike do sada.

Povezana vest:  Lollipop operativni sistem prvo na LG G3 telefonu

Potpuno rešenje za zaštitu vida
Serija RP dolazi s BenQovom tehnologijom protiv treperenja Flicker Free koju je sertifikovao nemački institut za tehničke preglede TÜV (dostupna je kada je uređaj u načinu rada Classroom Mode) i koja uklanja treperenje na svim nivoima osvetljenja. Ova tehnologija štiti vid učitelja i učenika i sprečava zamor očiju i makularnu degeneraciju, bez uticaja na efikasnost učenja. Low Blue Light tehnologija, koja je takođe ugrađena u uređaj, smanjuje količinu emisije štetnog svetla plavog spektra, a antirefleksni premaz smanjuje odbljeske i osigurava čitljivi tekst i jasniji prikaz slika.

Sloboda otvorene platforme
Kompatibilna s operativnim sistemima Windows, Mac, Linux i Chrome, serija RP se bez problema integriše s različitim računarima i uređajima i ne zahteva nikakve drajvere za korišćenje dodirne funkcionalnosti. Ovi proizvodi dolaze opremljeni prilagođenom verzijom operativskog sistema AndroidTM OS koja nudi različite korisne aplikacije za upotrebu u učionici. Među njima su kancelarijski paket WPS Office, Internet browser, program za obradu teksta EZWrite i multimedijalni program Media Player. Kako je reč o prilagođenoj platformi, školama je omogućena potpuna kontrola nad uređajima, a preuzimanje i korišćenje neautoriziranih aplikacija nije moguće. Serija RP podržava čak i interaktivne aplikacije ostalih proizvođača i učiteljima stavlja na raspolaganje najbolji hardver koji mogu spojiti sa softverom i alatima za učenje po vlastitom izboru.

Povezana vest:  Novi telefon Nokia 5.4 je dostupan u Srbiji

Višedodirna interaktivnost u deset tačaka
Serija RP nudi više mogućnosti interakcije u učionici, podrškom za višedodirno korištenje u deset tačaka. Umesto da u aktivnostima sudeluje samo jedan ili dva učenika, nastavnici mogu da iskoriste veliki broj interaktivnih aplikacija koje omogućavaju saradnju više učenika istovremeno na različitim zadacima – od rešavanja zagonetki, do stvaranja crteža ili sviranja klavira. Zahvaljujući ovim mogućnostima, u interaktivnoj učionici s BenQovim ravnim panelima nikad neće biti dosadno.

Podučavanje bez prekida
Učiteljima su na raspolaganju nalaze svi alati potrebni za efikasno podučavanje, uključujući tastere za zamrzavanje ili isključivanje slike na uređaju, kontrolu jačine i izbora zvuka te izbor ulaznog interfejsa među kojima se nalaze HDMI, touch USB, media USB, OPS USB te priključci za slušalice i mikrofon. Dva višedodirna USB priključka od kojih je jedan smešten na prednjoj strani, omogućavaju spajanje dva uređaja istovremeno. Kontrolna ploča ugrađena u uređaj omogućava da spojenim uređajima pristupate dodirom umesto daljinskim upravljačem. Priključci smješteni napred mogu se sakriti ispod zaštitnog poklopca koji ih štiti od znatiželjnih pogleda.

Povezana vest:  KasperskyLab u kratkim crtama predstavlja ključne sigurnosne trendove u 2012 i predviđa glavne trendove za 2013.

Ugrađeni softver za poboljšanu interaktivnost
BenQ uz ove uređaje nastavnicima na raspolaganje stavlja velik broj praktičnih aplikacija koje se lako koriste, kao što su EZWrite, DisplayNote, QWrite i Omnitapps. Ovi alati omogućavaju izvođenje interaktivne nastave s bogatim multimedijalnim mogućnostima, beleškama u boji i saradnju u realnom vremenu.

„U svemu što radimo držimo se naše filozofije da nudimo najbolji hardver za najveće mogućnosti interaktivnog učenja,“ kaže Peter Huang, glavni direktor BenQovog Technology Product Centera. „Od 2008. godine koristimo naše resurse razvoja i istraživanja da bismo ponudili najbolja projektorska rešenja za obrazovanje, a sada isto možemo reći za našu novu seriju interaktivnih ravnih panela RP, namenjenih upotrebi u obrazovanju. Ove panele dizajnirali smo pažljivo, s namerom da ponudimo najbolji doživljaj dodirnih ekrana u današnjim interaktivnim učionicama i savršenu hardversku platformu koja omogućava integraciju vrednih obrazovnih resursa. S našom serijom RP nastavićemo da sledimo našu filozofiju inspirisanja učenja pod prstima, pojednostavljujući i obogaćujući svaki aspekt interaktivne nastave.“

Serija RP biće dostupna širom sveta od proleća 2015. Za više informacija posetite www.BenQ.com.

*Specifikacije se mogu razlikovati zavisno od modela.