jedro nade-nikola malovic v

„Jedro nade“ Nikole Malovića ovenčano nagradom „Branko Ćopić“

Nagrada Zadužbine Branka Ćopića za dela visoke umetničke vrednosti dodeljena je Laguninom autoru Nikoli Maloviću za roman „Jedro nade“ i Gojku Đogu za zbirku „Grana od oblaka“.
Upravni odbor Zadužbine Branka Ćopića – akademik Svetozar Koljević (predsednik), akademik Milosav Tešić (potpredsednik), akademik Matija Bećković, akademik Dušan Kovačević i akademik Nada Milošević Đorđević – razmotrio je, u svojstvu žirija, više značajnih proznih i pesničkih ostvarenja objavljenih u 2014. godini.
Odbor je jednoglasno odlučio da se nagrada Zadužbine Branka Ćopića za dela visoke umetničke vrednosti dodeli Nikoli Maloviću za roman „Jedro nade“ i Gojku Đogu za zbirku izabranih i novih pesama „Grana od oblaka“.
Laureat, koji živi i radi u Herceg Novom, ističe da je tokom šest godina koliko je nastajalo „Jedro nade“ verovao da piše pošten, dobar, i zanimljiv roman.
„Pošten u smislu da se zalažem za humane vrednosti i kazujem ‘ne’ globalnom ratu, dobar u smislu da iz sebe cijedim sve što znam, i zanimljiv u smislu da će se takav roman u knjižarama potraživati. Kad ste pisac sa stažom i knjižar u isto vrijeme, neka saznanja su naprosto u vašem posjedu“, rekao je Malović.
Nagrade će biti svečano uručene u Salonu Kluba Srpske akademije nauka i umetnosti 12. juna u 12 sati.

Povezana vest:  Novi glumci u predstavi Ana Karenjina