Bog-u-svakom-kamenu

Zadivljujući novi roman autorke „Spaljenih senki“ Kamile Šamsi od srede u prodaji

Snažna priča o prijateljstvu, nepravdi, ljubavi i izdaji „Bog u svakom kamenu“ Kamile Šamsi naći će se u prodaji širom Srbije od srede, 15. jula. Neodoljiva knjiga koja nas nosi širom sveta, u pala i osvojena carstava, podsećajući nas da svi imamo svoje mesto u haosu istorije i da ono što je izgubljeno ne mora biti zaboravljeno.

Jul 1914. Mlada Engleskinja Vivijan Spenser bavi se arheološkim iskopavanjima u planinama nekadašnje Persije, okružena smokvama i čempresima. Uskoro će otkriti Zevsov hram, poziv na avanturu i ljubavni zanos. Hiljadama kilometara odatle Kajum Gul, dvadesetogodišnji Patan, uči o bratstvu i lojalnosti u Britanskoj indijskoj vojsci.

Povezana vest:  "Zemunski lesni profil" – prirodno bogatstvo i turistički potencijal Beograda

Jul 1915. Kajum Gul se vraća kući pošto je izgubio oko na Ipru. Dok Viv bude pratila tajanstveni trag svog voljenog, u vozu za Pešavar srešće Kajuma. Petnaest godina kasnije, u Ulici pripovedača, u jeku svirepih borbi za slobodu, kada ih drevni artefakt i tajanstvena žena zelenih očiju ponovo spoje, setiće se susreta iz voza.

Povezana vest:  Biografija Dragoslava Mihailovića - "Reči od mramora" u prodaji od 29. oktobra

„Divno podsećanje na prošlost, potresna priča o ljubavi i izdaji, velikodušnosti i svireposti, nadi i nepravdi i mnoštvo likova iz ovog romana koje nećete zaboraviti svakako potvrđuju visoko mesto Kamile Šamsi u britanskoj književnosti.“ Times

„Retko koji pisac može da prenese čitaoce na neko drugo mesto i u neko drugo vreme za samo nekoliko stranica. Svojim upečatljivim stilom Kamila Šamsi postiže upravo to.“ Independent on Sunday

Povezana vest:  Vodič za razvoj dvanaest kvaliteta savremenog muškarca: Planeta muškaraca

„Strastveni junaci, individualisti, koje istorija spaja i menja kao akvarel nijanse.“ Independent

Kamila Šamsi je rođena 1973. u Karačiju, u Pakistanu. Studirala je i predavala u Sjedinjenim Državama. Dva prethodna romana „Kartografija“ i „Razbijeni stihovi“, osvojila su nagrade Pakistanske akademije kjniževnosti. Piše za Gardijan (VB) i često nastupa na Bi-Bi-Siju.

Roman „Bog u svakom kamenu“ od srede, 15. jula možete kupiti u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca kao i na internet knjižari www.delfi.rs i sajtu www.laguna.rs.