Cilibar i svila

U prodaji treći Nedžmin roman „Ćilibar i svila“ koji nam nudi malo poznatu stvarnost Kraljevine Maroko

Nedžma je autorka „Badema“, prvog erotskog romana koji je napisala muslimanka. Posle bestselera „Badem“ u kojem prvi put piše o čulnoj emancipaciji jedne arapske žene, Nedžma u „Ćilibaru i svili“ priča o čulnoj inicijaciji mladog Arapina u Parizu.
Ovo je snažan roman o nemogućoj ljubavi između muškarca i žene koje sve spaja i razdvaja u isto vreme.
Karim je odrastao u Maroku ne znajući ništa o ljubavi. Student, zatim i novinar u Parizu, on uranja u vrtlog erotskih avantura, otkrivajući postepeno da ne uspeva istinski da voli.
„A ja sam poznavao žene i pre nego što sam sreo M. Na radiju sam čak važio za donžuana, Francuskinje su ludovale za mnom i ja sam ludovao za njima.“
I treći put Nedžma grabi tabu temu u arapskom svetu: seks. Posle „Badema“, romana koji će ostati u istoriji književnosti zapamćen kao prvi erotski roman koji je napisala jedna Arapkinja, i „Putanje čula“, koji prati erotski put mlade muslimanke, ovde otkrivamo seksualne avanture marokanskog studenta. Dok ga njegova kultura ne podučava kako da voli ženu, a kamoli Evropljanku, imigrant Karim će se odjednom naći u seksualnom vrtlogu koji karakteriše zapadnjačko društvo. Sudbina će mu na tom putu poslati Badru, junakinju „Badema“, koja će ga uzeti u svoje ruke. Njoj će Arapin Karim ispričati svoj ljubavni i seksualni život kako bi razumeo svoje neuspehe. Zauzvrat, Badra neće oklevati da mu sve otvoreno kaže o Arapima.
Od objavljivanja prvog romana Nedžma živi stalno pod pretnjom. Pisanje erotskih romana za nju predstavlja i oblik borbe.

Povezana vest:  "Dabogda te majka rodila" Vedrane Rudan u prodaji od 27. septembra

„Ja sam feministkinja, kontrola ženske seksualnosti je politička u našoj zemlji, gde je i pisanje tabu“, izjavila je za časopis Grazia.
„Roman koji zadaje udarce i koji vraća klatno istine u stanje ravnoteže.“ Marie France
„Ovaj odvažan i smeo roman uklapa se u tradiciju priča iz ‘Hiljadu i jedne noći’, ali u suprotnom smeru: ovde muškarac priča priču ženi.“ Sunday Times
Uzbudljiv erotski roman „Ćilibar i svila“ možete kupiti u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Povezana vest:  Onlajn razgovor sa Želimirom Žilnikom