amela terzic

Amela Terzić, Dragana Tomašević i Vedran Samac na Memorijalu Hanžeković u Zagrebu

Osim Asmira Kolašinca, na ovom mitingu takmičila je i srpska atletičarka Amela Terzić na 3000m, Dragana Tomašević u bacanju diska i Vedran Samac u bacanju koplja.
Dragana Tomašević uspela je da sezonu završi hicem preko 60 metara, što joj je bio i plan. Ona je u petoj seriji disk bacila 61.43 metara, što joj je donelo peto mesto na Memorijalu. Ovo je bio kraj Draganine sezone, a od prvog oktobra počinje sa pripremama za novi deo sezone.
Vedran Samac je najdalji hitac bacio u trećoj seriji sa rezultatom 74.97 metara, što nažalost nije bilo dovoljno za prvih osam takmičara, te nije dobio pravo da baca poslednja tri puta. U ukupnom plasmanu zauzeo je deveto mesto.
-Napravio sam pauzu 21 dan, zbog prsta koji je morao da mi zaraste, skoro sam počeo ponovo da treniram , pa nisam ni očekivao bolji rezultat. Takmičiću još u Velenju 27.septembra – rekao je Samac.
Amela Terzić trčala je na 3000m dve sekunde sporije od ličnog rekorda , ali nažalost to nije bilo dovoljno za prva tri mesta. Ona je svoje takmičenje završila na sedmom mestu sa rezultatom 8.59.
-Bila je jaka konkurencija, skoro ista kao na Svetskom prvenstvu u Pekingu. Da mi je trener bio tu zadnji deo trke bi istrčala još bolje, ali posle svih trka i ovim sam zadovoljna – rekla je Terzićeva.

Povezana vest:  Asmir Kolašinac osmi na petom mitingu Dijamantske lige u Rimu