zmajeve-decije-igreZmajeve dečje igre od 2. do 6. juna

 

Zmajeve dečje igre, 53. po redu, biće otvorene sutra u Zmajevom muzeju u Sremskoj Kamenici, dodelom nagrada, i trajaće do 6. juna.

Upravni odbor Zmajevih dečjih igara odlučio je u maju da Povelju Zmajevih dečjih igara za izuzetan stvaralački doprinos književnosti za decu dodeli književniku iz Beograda Slobodanu Stanišiću.

Povezana vest:  Suočite se sa iskonskim strahom u romanu Hipnotizer

Nagrada za stvaralački doprinos savremenom izrazu u književnosti za decu biće dodeljena Jasminki Petrović, književnici iz Beograda, a Nagrada za izuzetan doprinos popularisanju književnosti za decu Dečjem pozorištu Republike Srpske iz Banjaluke.

„Zmajev pesnički štap“ poneće beogradski književnik Branko Stevanović.

Nakon Sremske Kamenice, programi se nastavljaju svakodnevnim manifestacijama u Novom Sadu; u Zmaj Jovinoj ulici, na Trgu slobode, u Pozorištu mladih, Galeriji SANU, Matici srpskoj.

Povezana vest:  Roman "Dušanova kletva" Vanje Bulića u pretprodaji samo na Laguninom sajtu

U okviru Zmajevih dečjih igara je i 18. Festival monodrame za decu, koji je bio odložen krajem prošle godine zbog epidemije gripa. Festival će biti 3. i 4. juna, a u konkurenciji je šest monodrama.

Održaće se i manifestacije „Uličarolije“, „Ovde stanuju pesme“, izložbe, koncerti, „Bolnica za medvediće“. Biće organizovane i lutkarska, likovna, vajarska i ekološka radionica, stručno savetovanje o književnosti za decu, predstavljanje novih knjiga.

Povezana vest:  Mastercard, Laguna, Delfi i Cineplexx – tim za omiljenu sredu