AnnaHD kulturstipendiat

Ana Holmstrem Degerman gošća Krokodilove kuće

U Krokodilovoj kući za ovog meseca će gostovati švedska autorka za decu i omladinu – Ana Holmstrem Degerman.
Ana Holmstrem Degerman je, kako se navodi u saopštenju Udruženja Krokodil, poreklom sa krajnjeg severa Švedske, a stvara uglavnom vampirske horor priče i romane za najmlađe čitaoce. Redovno piše i kolumne za lokalne novine.
Tokom svog boravka u Beogradu, Ana Holmstrem Degerman predstaviće se pred ljubiteljima skandinavskih kultura i jezika o okviru dva druženja u Skandinavskom kutku u UK Parobrod danas i sutra. Oba događaja organizuje Skandinavski kutak.
Pored toga, Ana Holmstrem Degerman će u sredu, 16. septembra, u biblioteci „Dimitrije Tucović“ u Lazarevcu, u okviru 27. Međunarodnog festivala humora za decu, održati predavanje na stručnom skupu bibliotekara „Biblioteke za nove generacije“. Tom prilikom ona će s domaćim bibliotekarima podeliti svoje bogato iskustvo na tom polju. O mogućim dodatnim aktivnostima Ane Holmstrem Degerman tokom boravka u Beogradu blagovremeno ćemo vas obavestiti.
Ana Holmstrem Degerman rođena je u gradiću Jokmok na severu Švedske 1970. godine. Profesionalni je pisac knjiga za decu, a pre toga radila je kao školska bibliotekarka.
Njena prva knjiga (Modighetsprovet) objavljena je 2008. Od tad je napisala i objavila još nekoliko naslova za uzrast od šest do 12 godina. Njena prva knjiga za nešto starije čitaoce, tinejdžere, objavljena je 2015. Prevedena je na norveški i estonski jezik.

Povezana vest:  Svetska premijera novog romana Jua Nesbea u izdanju Lagune