Predstavljeni vodici za seksualno sazrevanje

Predstavljeni vodiči za seksualno sazrevanje

U Delfi Caféu u SKC-u u četvrtak su predstavljene knjige „Seks – Kako da prevaziđeš samog sebe“ i „Seks – Kako da prevaziđeš samu sebe“ Svetlane Zdravković, doktora psihologije, jungovskog analitičara i specijalistu medicinske psihologije. Pored autorke o knjigama su govorili mr sc. med. dr Slobodan Udović, psihijatar i medicinski seksolog, i Dobrosav Bob Živković koji je ilustrovao knjige.

Na početku smo saznali da su Svetlana i Bob Živković zajednički došli na ideju da naprave knjigu o seksu koja će na drugačiji, zabavan način govoriti o ovoj tebi koja je i danas tabu.
Da su u tome uspeli, potvrdio je dr Slobodan Udović i istakao da literature o seksu ima mnogo ali da je suvoparna i da nije dostupna široj populaciji. „Svetlana je uspela upravo to. Da jednu važnu temu predstavi na zabavan i jednostavan način i to je postigla vešto koristeći brojne primere iz kinematografije i popularnih pesama u kombinaciji sa nizom autentičnih priča iz kliničke prakse, a sve to prožeto jednom prefinjenom dozom humora vešto ilustrovanog brojnim karikaturama i crtežima. Knjige su napisane na način da svako ko ih čita, bez obzira da li je reč o odraslima ili adolescentima, može da sazna nešto novo o seksu i seksualnosti.“

Povezana vest:  „Montevideo, Bog te video!" – knjiga sa kojom je sve počelo u prodaji od 22. januara

Svetlana Zdravković je istakla da je „svrha ovih knjiga, između ostalog, da čitaoce ozbiljno i istovremeno duhovito upozna sa informacijama koje bi mogle pomoći de se prepozna da li smo svoju seksualnost ostvarili u najvećoj mogućoj meri, kao i da predoči ideje kojim bismo putem mogli da pođemo u ostvarivanju svojih ciljeva.“

„Knjige ‘Seks – Kako da prevaziđeš samog sebe’ i ‘Seks – Kako da prevaziđeš samu sebe’ nisu samo o seksu već se tiču mnogo šire teme vezane za proces individuacije osobe“, zaključio je dr Udović.

Povezana vest:  Večeras počinje 35. festival monodrame i pantomime