rasjka-vrata-korice

Novi roman Ljubice Arsić od petka u prodaji

Od petka, 23. oktobra pred čitaocima će se naći roman naše poznate i nagrađene književnice Ljubice Arsić, dobitnice Andrićeve nagrade, nagrade Žensko pero, „Laza Kostić“ i mnogih drugih.
U romanu „Rajska vrata“ Ljubica Arsić pripoveda jednu od onih priča koje nas začuđuju i koje volimo da prepričavamo: realistične, ljudske, dirljive. Knjiga poručuje da će svaka tajna biti otkrivena, kritikuje porodični zavet ćutanja koji nam oduzima pravo na sreću.
U Firenci, gradu kao stvorenom da se pretura po prošlosti, Đurđa u tratoriji Bistro ispija još jednu čašu vina, ne sluteći da će je to naizgled obično veče dovesti do priče važne za njen život. Na susednoj stolici leži nečiji tablet, zaboravljen između preklopljenih novina. Slično boci sa skrivenom porukom koja plovi morima, on je izaziva da poruku otkrije i protumači. Uverena da je prošlost slagalica kojoj nedostaju najvažniji delovi, vođena zakonima slučajnosti koji daju privid površnosti i nereda, Đurđa kreće u potragu.
Ljubica Arsić je rođena na Svetog Nikolu 1955. godine u Beogradu. Diplomirala je na Filološkom fakultetu na grupi za Jugoslovenske književnosti i srpskohrvatski jezik. Romani: „Čuvari kazačke ivice“, „Ikona“, „Mango“. Zbirke priča: „Prst u meso“, „Cipele buvine boje“, „Barutana“, „Zona sumraka“, „Samo za zavodnice“, „Tigrastija od tigra“, „Maco, da l’ me voliš“, „All Inclusive“. Autorka je i knjige Ljubica Arsić, u ediciji mapiranja pisaca „Jedan prema jedan“. Sastavila antologije: „Na brzaka“ (svetska erotska priča), „Frrrrr“ (ženska svetska erotska priča), „Klinci od dva metra“ (priče savremenih svetskih pisaca o odrastanju), „Ostrvo na dva mora“ (priče savremenih svetskih pisaca o moru), „Divlji eros“ (erotska priča), „Ovako je počelo“ (priče srpskih pisaca inspirisanih Grčkom, sa koautorom Dejanom Mihailovićem), „Tanjir pun reči“ (priče savremenih svetskih pisaca o braku i porodici), „Život je uvek u pravu“ (priče savremenih svetskih pisaca o lepom životu), „Riba, patka, vodozemac“ (priče savremenih svetskih pisaca inspirisane životinjama). Eseje objavljuje u književnim časopisima i dnevnim novinama. Profesorka je književnosti u Muzičkoj školi Mokranjac, u Beogradu.
Roman „Rajska vrata“ Ljubice Arsić možete pronaći od petka, 23. oktobra u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Povezana vest:  "Farma" Toma Roba Smita u izdanju Lagune