SWEET CHARITY

Sprema se mjuzikl „Slatka Čeriti“ u teatru na Terazijama

U Pozorištu na Terazijama počele su probe za mjuzikl „Slatka Čeriti“, koji po brodvejskom muziklu „Sweet Ćarity“ i Felinijevom filmu „Noći Kabirije“, režira Mihailo Vukobratović.
Direktor ovog muzičkog teatra Aleksandar Džaja podsetio je danas na konferenciji za novinare na veliki uspeh prethodna dva brodvejska hita na Terazijama – „Viktor Viktorija“ i „Mama Mia“, dodajući da isto očekuje i od nove predstave, čija je premijera u planu za kraj decembra.
To je ogroman produkcioni poduhvat, sa više od 120 učesnika, ali ćemo moći da ga realizujemo iz budžeta i sopstvenih prihoda, jer smo dobro poslovali prošle sezone (uz stranog koproducenta za „Mama Mia“), rekao je on.
Mladu plesačicu Čeriti, koja radi u noćnom klubu i bez obzira na probleme sa optimizmom gleda na svet, igra Milena Živanović. Glavni partner na sceni joj je Nikola Bulatović. U ansamblu su Mina Lazarević, Ivana Knežević, Duško Radović, Milan Antonić i drugi. Kao specijalni gosti nastupaju Tanja Bošković i Branko Cvejić, uz hor, balet i orkestar sa Terazija.
Autorski tim čine Slobodan Obradović (prevod, prepev songova i adaptacija), Milan Nedeljković (dirigent i muzički aranžmani), Ivan Ilić (muzički aranžmani), Tatjana Radišić (kostimograf), Geroslav Zarić (scenograf), Milan Gromilić (koreograf).
U Felinijevom filmu Čeriti je igrala njegova supruga Đulijeta Mesina. Za mjuzikl u Njujorku koreografiju je radio čuveni Bob Fosi (1966. godine), na muziku Saja Kolmena, po libretu Nila Sajmona.
Vukobratović je izjavio da je u ovim teškim vremenima privilegija raditi tako veliki i ozbiljan projekat, ocenivši da je to moguće jer u ovom teatru postoji dobra baza, stvarana godinama, pored ostalog kroz saradnju sa njujorškim koreografom Četom Vokerom i školom „The Jacob’s Pillow“. U predstavi učestvuje svih 11 naših dosadašnjih stipendista te škole koja neguje stil Fosija.
Predstava je replika Felinijevog fima koji je pokazao život malih ljudi. Čeriti je u potrazi za srećom i ljubavlju, ne priznaje pesimizam, nastoji da sagleda vedriju stranu života. To je ono što nam je potrebno, istakao je Vukobratović.
On je primetio da smo danas pretežno rezignirani, odustajemo od mnogo toga, a treba da se borimo, da verujemo u ljubav. Ona se sve više pretvara u nešto virtuelno, sakrivamo emocije. Ja to ne razumem. Emocija je ideja vodilja ovg teksta, izjavio je reditelj.
Nekadašnja zvezda Pozorišta na Terazijama Tanja Bošković izrazila je zadovoljstvo što se vraća na scenu, istina u maloj, ali vrlo efektnoj roli. To je moja podrška onome čemu se divim – ovom ansamblu, naročito ženskom delu koji može da stane na crtu svakome sa Brodveja, rekla je ona.
Milena Živanović je kazala da je srećna što igra predstavnicu vrste koja izumire, devojku koja je nepopravljivi optimista, iskrena pred sobom i drugima, osobu koja je u stanju da prašta, priznaje svoje nedostatke, ali i ranjivost i prihvata to i kod sebe i kod drugih.
Po konceptu Vukobratovića saradnici su osavremenili muzički kontekst i koreografski izraz, ali su zadržani stil i duh originala, rečeno je na konferenciji.

Povezana vest:  Priče iz Maroka u Muzeju afričke umetnosti