noc-knjige-dec-15

Svetski hitovi u Noći knjige!

U Noći knjige očekujemo mnogo novih naslova.

U okviru odabranih dela velikog portugalskog pisca Žozea Saramaga, koja izdavačka kuća Laguna objavljuje od 2011. godine, u petak 18. decembra u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs, prvi put na srpskom jeziku naći će se roman „Zapis o pronicljivosti“. Svojevrstan nastavak „Slepila“, Saramagov roman „Zapis o pronicljivosti“ smešten je u istu zemlju u kojoj je četiri godine ranije vladala epidemija obnevidelosti, ali sada počinje jednim neobičnim političkim a ne medicinskim fenomenom: na parlamentarnim izborima većina populacije ostavlja nepopunjene glasačke listiće. Priča se plete oko borbe vlade i njenih zvaničnika i ministara da pojme i, istovremeno, unište taj amorfni antipokret neopredeljenih glasača.

Povezana vest:  Predstavljena zabavna slikovnica "Mravac Mrav" Jelice Greganović

„Vrijeme koje se udaljava“ Mirka Kovača je književni testament jednog od najvećih i najznačajnijih književnika južnoslovenskih prostora u poslednjih pedesetak godina. Ovom knjigom Kovač je želeo da zaokruži svoj književni opus. Opisuje vreme u kojem je sazrevao kao pisac, ličnosti koje su obeležile njegovu mladost i koje su postale nezaobilazni deo njegove biografije.

Sve ljubitelje kriminalističkih romana posebno one koji nestrpljivo iščekuju svaki Nesbeov roman obradovaće vest da će se u Noći knjige pojaviti novi roman iz serijala o Hariju Huleu, problematičnom i genijalnom inspektoru. Roman „Utvara“ Jua Nesbea kritičari su ocenili kao najrealističniji roman u serijalu, a verovatno i najmračniji.

Povezana vest:  NARODNO POZORIŠTE VEČERAS POČINJE SA EMITOVANjEM PREDSTAVA PREKO INTERNETA

„Tajni vrt“ Džohane Basford konačno je u Srbiji. Ova bojanka je napravila pravu pometnju na svetskom tržištu i učinila da bojanke za odrasle postanu izuzetno tražena izdanja. „Tajni vrt“ je šarolika potraga za blagom i bojanka. Ova knjiga će vas uvesti u svet tajnih vrtova. Pronaći ćete čarobnu crno-belu zemlju čuda punu fantastičnog cveća i neobičnog bilja.

Nova knjiga Nikolasa Sparksa u izdanju Lagune je „Najduže putovanje“. Autor najprodavanijih knjiga na listi Njujork tajmsa čija su dela cenjena a ljubavne priče nadaleko prepoznatljive, donosi nam izuzetnu priča o dva para čiji se životi neraskidivo i neočekivano ukrštaju; o putovanju dalje od beznađa, dalje od smrti, do najdaljih mesta dokle ljudsko srce može da dosegne. Po ovoj knjizi snimljen je i film 2015. godine.

Povezana vest:  Više od stotinu novih naslova u Vulkan izdavaštvu na ovogodišnjem Sajmu knjiga

„Njuz – Prava istorija sveta“ je komična verzija povesti čovečanstva i knjiga koja će nadoknaditi ono što fali a koju potpisuju tvorci satiričnog portala www.njuz.net.
Preko duhovito sročenih lažnih vesti između redova pročitaćete suštu istinu. Iz nje ćete saznati pravu istoriju sveta: od trenutka kad je Adam posumnjao da ga Eva vara do paranoje Bobija Fišera.