Otvaranje izlozbe Izrazite vasu kreativnu stranu KomBank Art hol 2

Otvaranjem izložbe „Izazovite vašu kreativnu stranu“ obeležen 45. rođendan Komercijalne banke

Povodom 45. godina poslovanja Komercijalne banke, svečano je otvorena izložba „Izazovite vašu kreativnu stranu“ u KomBank Art holu, na kojoj su predstavljeni radovi zaposlenih u Banci i prikazan zavidan umetnički talenat bankarskog sektora.

Posetioci su, posmatrajući 60 izloženih radova, imali priliku da se upoznaju sa kreativnom stranom zaposlenih u Komercijalnoj banci a.d. Beograd, Komercijalnoj banci a.d. Banja Luka i Komercijalnoj banci a.d. Budva.

Izložbu je svečano otvorio novi predsednik IO banke gospodin Alexander Picker, naglasivši zadovoljstvo što se priključio timu vrednih, stručnih i posvećenih ljudi, koji, pored očekivanih profesionalnih bankarskih znanja, poseduju i kreativni umetnički potencijal.

Povezana vest:  Izložba “#kosmičkiritmovi” Milene Mijović Durutović od 30. septembra do 21. oktobra u Bioskopu Balkan

Bez tematske ograničenosti, na konkurs koji je Banka raspisala početkom godine odazvalo se čak 23 autora pokazavši da slobodno vreme provode na kvalitetan način kreirajući fotografije, crteže, grafike i slike. Svoju kreativnu stranu izazvali su:

Milena Sazdanović, Mladenovac
Silvana Herceg, Beograd
Vladimir Čitlučanin, Kraljevo
Jelica Rašeta, Beograd
Ivan Marković, Kraljevo
Dijana Radonjić, Budva
Marko Katanić, Beograd
Jovan Kokotović, Vršac
Žarko Garović, Vlasotince
Slobodan Ćirković, Beograd
Bojana Simović, Subotica
Vladislava Mrđa, Beograd
Marijana Bošković, Beograd
Bojana Jaćimović, Banja Luka
Ivan Karić, Beograd
Vučić Ćetković, Budva
Saša Vesić, Paraćin
Tamara Blagojević-Seničić, Kraljevo
Višnja Vasić, Kosovska Gračanica
Laura Jovanović, Sombor
Boris Matić, Beograd
Ljiljana Pavličić, Obrenovac
Vladimir Stojšić, Beograd

Povezana vest:  Oktobarski salon – Beogradsko bijenale odlaže se za 2021. godinu

Konkurs „Izazovite vašu kreativnu stranu“ bio je otvoren za sve zaposlene, a svaki pristigli rad ocenjen je visokom ocenom profesora Fakulteta primenjenih umetnosti Marka Lađušića koji je zaposlenima bio na raspolaganju za stručne savete.

„Na osnovu višegodišnjeg iskustva u saradnji Fakulteta primenjenih umetnosti i Komercijalne banke, mislim da je najvažniji rezultat projekta afirmacija talentovanih studenata i spremnost Banke da formira profilisanu galeriju KomBank Art hol, galeriju mladih autora i novih tendencija. Upravo ova izložba govori o toj otvorenosti i podršci neafirmisanim umetnicima, radnicima Banke koji uspevaju da, pored velikih profesionalnih obaveza, stvaraju umetnička dela. Upravo taj plemeniti stav, stvaralački čin, odličan je pokazatelj kreativnosti pojedinca i za svaku je podršku. Najbolje rezultate su postigli u mediju fotografije, a veoma su interesantni slikarski i ručno producirani zanatski radovi.“ – izjavio je Marko Lađušić, profesor Fakulteta primenjenih umetnosti.

Povezana vest:  Otvaranje izložbe „Neka se igraju deca po ulici sa tvojim očima!” u okviru projekta Remix Comix

Izložba će biti otvorena do 14. januara, a ulaz u KomBank Art hol je besplatan.