DEV9T u DKSG

DEV9T ĆE OVE ZIME POSETITI DKSG

DKSG (Dom kulture „Studentski grad“) biće domaćin zimskoj, mini verziji, umetničkog događaja Dev9t, koji je ujedno i uvertira za sve ono što nas čeka u 2016. godini. U Domu kulture „Studentski grad“, od 22. do 24. januara biće održan niz kulturno-umetničkih događaja. Izložbe, performansi, predstave, projekcije filmova, koncerti – sve ovo biće na trodnevnom repertoaru, kao rezultat saradnje Dev9t i DKSG.
DKSG u 2016. priprema raznovrstan kulturni i umetnički program, kao i mnogo dobre zabave i zanimljive novitete. Jedan od njih je i saradnja sa DEV9T.
DEV9T u DKSG počinje izradom skulpture „Zarobljen u mreži“, autora Argona Razzija, koja govori o povezanosti čoveka i moderne tehnologije, a čije je svečano prikazivanje zakazano za 24. januar. Proces izrade skulpture posetioci će moći pratiti sve vreme, zato što Dev9t podržava brisanje granica između umetnika i publike i smatra da svi treba da budu deo kretivnog čina. Publika će između ostalih imati priliku da vidi radove i performanse cirkuske trupe Cirkusfera, Viktora Kissa, Arpada Slančika, Iskaza, Ne Tamo, One Two Free, Ružice Milovanović, Aleksandra Jovkovića, Arteza, Ragea, Zeza, Đurađa Stevanovića, Alesa, ali i da se oproba u hodanju na štulama, akrobacijama sa vatrom, crtanju stripa i grafita. Pošto deca u nama nikada ne spavaju – spremite autiće, zagrejte prstiće jer vas očekuje igra iz detinjstva 1,2,3 na novoj Dev9t stazi!
Podsećamo, prvi Dev9t je nastao kao potreba umetnika da se predstavi na zanimljiv način svakodnevnom čoveku i skrene pažnju društvu na to da je kreativan način razmišljanja i kontinuirano stvaralaštvo potreba, ne samo umetnika, nego svakog čoveka ponaosob. Prve godine delovanja, 2015. Dev9t je okupio preko 500 umetnika i za sedam dana ga je posetilo 15.000 ljudi. Ove godine festival će dobiti internacionalni karakter. Dev9t pruža mogućnost i podršku da umetnik bez predrasuda, ogoljen, dođe i izrazi se na najbolji način i poziva sve posetioce da budu deo šarenog, kolektivnog umetničkog čina. Tako će biti i u DKSG-u od 22. do 24. januara.
Ulaz na sva dešavanja je slobodan.
Detaljan program i satnicu možete pratiti u okviru Facebook eventa:
https://www.facebook.com/events/233067867024666/

Povezana vest:  USPEŠAN ZAVRŠETAK PROJEKTA "JAPANSKO LETO U BEOGRADU"