U četvrtak, 16. juna u knjižari Delfi u SKC-u u 11 sati svečano će biti potpisan ugovor između vodeće kineske izdavačke kuće Foreign Languages Press i Lagune povodom objavljivanja knjige „The Governance of China“ kineskog predsednika Si Đinpinga i uzajamne buduće saradnje koja podrazumeva prevode na kineski jezik pojedinih domaćih naslova.

Svečanosti potpisivanja ugovora između dva izdavača prisustvovaće zamenik direktora kuće Foreign Languages Press Lu Caižung, direktor sektora za međunarodnu saradnju Đijang Jungang, direktor i glavni urednik Sju Bu, direktor časopisa China Pictorial Ju Tao, urednik za strana izdanja Dou Ćijang i predstavnici izdavačke kuće Laguna na čelu sa direktorom Dejanom Papićem.

Povezana vest:  Predstave iz Indije, Japana, Rusije, Srbije i još 9 zemalja na 21. Međunarodnom festivalu pozorišta za decu u Subotici

Knjiga „The Governance of China“ kineskog predsednika sadrži osamdeset Đinpingovih važnih govora i intervjua koji pružaju uvid u njegovu viziju vođenja jedne od najvećih svetskih sila. Obiluje informacijama koje se tiču budućeg razvoja ove zemlje. Svi oni koji žele da otkriju tajnu uspeha Kine odgovore mogu pronaći u ovoj knjizi koja je prevedena na jedanaest svetskih jezika, a još deset inostranih izdavača, među kojima je i Laguna, približiće ovu knjigu čitaocima širom sveta.

Povezana vest:  Dani evropske baštine od 17. do 25. septembra u Beogradu

Prilikom potpisivanja ugovora između dve izdavačke kuće biće otvorena prodajna izložba knjiga na engleskom i kineskom jeziku, koje su posvećene kineskoj kulturi. Između ostalih naći će se knjige kineskih narodnih basni, rečnici kineskog jezika, knjige istorijske tematike, zanimljive knjige iz oblasti tradicionalne kineske medicine i mnoge druge.

Povodom svečanog potpisivanja ugovora o saradnji knjige kineskog nobelovca Mo Jena biće na popustu 30% u knjižarama u SKC-u i „Miloš Crnjanski“ i na www.delfi.rs. U Laguninim klubovima čitalaca u ostalim knjižarama Delfi i u klubu u Resavskoj 33 popust će iznositi 10% (uz ovaj popust važe i članski i količinski). Akcija traje od 16. do 23. juna, osim u Noći knjige.

Povezana vest:  Dva svetska hita u prodaji od 3. marta - u knjižare stižu "Uznemireni ljudi" Fredrika Bakmana" i "Svedočanstva" Margaret Atvud