eucerin deo A4 ppLeti se više znojimo, ali leti je i naša koža podložnija iritacijama i sklonija burnim reakcijama, posebno nakon brijanja. Kako istovremeno rešiti ova dva problema, s obzirom da efikasni preparati za zaštitu od znojenja najčešće iritiraju kožu?  Izborom dezodoransa ili antiperspiranta koje koža klinički i dermatološki dokazano dobro podnosi, a njihova formula garantuje efikasnost.

Ali, čak i ako pripadate grupi odličnih poznavaoca “lekcija o lepoti” veoma je verovatno da problem izbora tu još nije rešen. Pred pitanjem: dezodorans ili antiperspirant?, predaju se često i vrhunski znalci. Zašto izabrati jedan, a ne drugi? Kome odgovara dezodorans i zašto? Kome je neophodan antiperspirant, i opet, zašto? Sledite naš mali vodič i nećete pogrešiti.

JAKO ZNOJENJE & INTENZIVNA AKTIVNOST

Antiperspiranti:

Efikasno kontrolišu kako znojenje tako i neprijatan miris znoja na duže vreme. U zavisnosti od formule antiperspiranata postoje različiti nivoi zaštite koju pružaju

Povezana vest:  All Girls Street Art Jam festival za početak jeseni

Sadrže soli aluminijuma kao aktivne supstance. One deluju tako što delimično i na određeno vreme zapuše  izvodni kanal znojne žlezde i time smanjuju količinu izlučenog znoja

Mogu i ne moraju sadržati parfeme. Postoje efikasni antiperspirantni preparati koji ne sadrže parfem.

Savet: Antiperspiranti bi trebalo da budu vaš izbor ako ako se pojačano znojite, ako ste veoma aktivni , ako se bavite sportom, ili je uzrok prekomernog znojenja emocionalne prirode. Antiperspiranti su čest izbor i osoba sa umerenim znojenjem tokom toplijih dana

Predlog: Eucerin® antiperspirant STRONG Roll-On pruža pouzdanu 48-časovnu zaštitu. Prati ga blagi miris koji je pogodan za oba pola i može se koristiti na osetljivoj koži čak i neposredno nakon brijanja jer ne sadrži alkohol.

Povezana vest:  Kroz projekat ZdravoRastimo sedmaci unapredili znanje o pravilnoj ishrani za 15 odsto

UMERENO ZNOJENJE & OSETLJIVA KOŽA

 Dezodoransi:

Umanjuju neprijatan miris na određeno vreme, ali ne smanjuju količinu znoja.

Dezodoransi se uglavnom bore protiv mikroorganizama koji razgrađuju znoj i tako sprečavaju razvoj neprijatnog mirisa. Tačnije, ubijaju bakterije iz spoljašnje sredine pre nego što one uspeju da razlože znoj izlučen u pazuhu, te čine pazuh sredinom nepovoljnom za razvoj bakterija i na taj način sprečavaju pojavu neprijatnog mirisa.

Miris je skoro uvek prisutan u dezodoransima. Ipak oni mogu ali ne moraju sadržati parfeme, sastojke vezane za parfeme kao što su esencijalna ulja i biološki aditivi, boje i konzervansi.

Uobičajeno sadrže posebno prečišćen alkohol koji deluje antibakterijski i obezbeđuje efekat hlađenja na koži, ali postoje i dezodoransi bez alkohola za one  kojima smeta isušivanje kože pazuha posle dugotrajnije primene.

Povezana vest:  Prolećna prilika u Lisci, jer ljubav ne može da čeka!

Savet: Dezodoransi bi trebalo da budu vaš izbor ako se umereno znojite ili ako imate preosetljivu kožu u pazušnoj regiji. Mogu zadovoljiti vašu potrebu u periodima manje aktivnosti i stresa i  tokom hladnijih dana čak i ako se prekomerno znojite jer je tada potreba za termoregulacijom, što znojenje faktički jeste, manja.

Predlog: Eucerin® dezodorans Sensitive Roll-on (50ml) je prilagođen osetljivoj koži i koži koja ne podnosi dezodoranse. Ne sadrži parfeme, boje i konzervanse i dokazano štiti od neprijatnih mirisa tokom 24 časa. Dobra podnošljivost je obezbeđena vrlo blagom formulom koja ima pH vrednost ispod 6, a efikasno smanjuje bakterijsku aktivnost i potiskuje znojenje kod osoba čija koža ne podnosi dezodoranse, kao i kod onih koji pate od atopijskog dermatitisa, psorijaze i ekcema pazušne regije.