Begbede 035Stotine fanova dočekalo Begbedea

 

Da je dolazak Frederika Begbedea u Beograd prvorazredan kulturni događaj potvrdilo se i danas u knjižari Delfi. Mnogobrojni predstavnici medija i preko 200 fanova bukvalno su opsedali književnog superstara više do sat i po, a red čitalaca koji su strpljivo čekali priliku da dobiju potpis i slikaju se sa svojim omiljenim piscem odužio se kroz čitavu knjižaru.

Povezana vest:  Otvoren 8. Nova Festival u Pančevu posvećen savremenom strip stvaralaštvu

Begbede je potpisivao srpska izdanja svojih novih romana U pomoć, molim za oproštaj i Francuski roman koje je za naše tržište objavila izdavačka kuća Booka.

Izuzetno interesovanje domaće publike traje već danima i sa zadovoljstvom možemo da kažemo da je start naše izdavačke kuće bio više nego uspešan. Ekskluzivne intervjue sa piscem do sada su objavili: Politika, Nin, Blic, City Magazine, Danas, uskoro će izaći i intervjui koje je Begbede dao Blic Pulsu, Press-u i Elle-u. Mnogobrojne TV ekipe i radio stanice uradile su razgovore sa njim, dok je najava njegovog gostovanja preplavila domaće web sajtove.

Povezana vest:  Koncert finske muzike u Skupštini grada Beograda

Izdavačka kuća Booka nedavno je startovala sa radom i prva izdanja su joj ova dva Begbedeova romana. Orijentisana na predstavljanje savremene kvalitetne književnosti Booka uskoro planira objavljivanje vodećih modernih autora poput Džona Mekgregora, Džefrija Eugenidesa, Džonatana Letema, Dejva Egersa i Rju Murakamija.