stanarka-napustenog-zamka-00007423023764-1Uredništvo izdavačke kuće „Vulkan“ očekuje da će na predstojećem Beogradskom sajmu knjiga pojedina dela biti hitovi na njihovom bogatom štandu.

Reč je o delima „Noć mi te uzima“ Donata Karizija, „Efekat Marko“ Jusi Adler Olsen „Dnevnik crnog đavola“ Roberta K. Vitmana i Dejvida Kinija, „Ljubav u Rimu“ Marka Lamprela i „Stanarka napuštenog zamka“ En Bronte.
„Noć mi te uzima“ je uzbudljivi triler u kome se agent Fogel bavi dva meseca slučajem, koji je postao prava medijska senzacija.

U Alpima je u magli nestala devojčica, a Fogel uz veliku medijsku pažnju traga za njom dok ne sleti s puta i doživljava totalnu amneziju. Trebalo bi da je već otišao, daleko od ovih nepristupačnih planina, a zašto je još ovde? Zašto je sleteo s puta? A povrh svega, pošto nije povređen, čija je krv na njegovom odelu? To su pitanja na koja čitalac ocekuje odgovore.

Povezana vest:  Zbirka priča koja se čita i kao roman - "Ne lažem, Tita mi" Feride Duraković u prodaji od 20. jula

„Efekat Marko“ je priča o petnaestogodišnjem dečaku koji neće da sluša vođu svog romskom klana Zolu koji tera decu da prose i kradu u njegovu korist.

Kada Marko otkrije mrtvo telo odlučuje se na bekstvo. Marko upada u poteru za ubicom koja se proteže od Danske do Afrike, od naizgled bezazlenih krivičnih dela do najmračnijih zataškavanja.

„Dnevnik crnog đavola“ je delo Vitmana, osnivača tima za umetnički kriminal FBI-a i Kinija, dobitnika Pulicerove nagrade, a u ovom delu opisuju istinitu potragu za dnevnikom Alfreda Rozenberga, „glavnog filozofa“ Adolfa Hitlera.

Povezana vest:  11. Međunarodni salon stripa od 26. do 29. septembra

Rozenbergov dnevnik, koji svedoči o brutalnoj okupaciji Sovjetskog Saveza, razgovorima s Hitlerom i beskrajnog nadmudrivanja s Geringom, Gebelsom i Himlerom, otkriven je krajem rata u jednom bavarskom zamku. Misteriozno je nestao nakon što je Rozenberg osuđen i pogubljen.

„Ljubav u Rimu“ pisan je kao svojevrsan vodič kroz ovaj prelepi grad, ali je i priča o nastanku romana „Ljubavnik ledi Četerli“ D.H.Lorensa.

Ako dovoljno dugo lutate njegovim trgovima i oko njegovih spomenika, bićete opčinjeni zanosnom lepotom. Izgrađen na grandioznim i nerazumnim snovima, Rim razbija iluziju da stvarnost oblikuju realisti. Iz Rima nećete otići isti. Deo vas će ga uvek voleti.

Povezana vest:  Vulkan izdavaštvo predstavlja novi roman Miloša Latinovića

Svojevremeno je uspeo svojim romanom da podigne mnogo prašine su svetu književnosti.

„Stanarka napuštenog zamka“ je nezaboravni klasik o ženi koja se nepokolebljivo bori za svoju samostalnost, kršeći sve društvene norme. Ko je ta predivna gospa u crnom koja se uselila u oronuli zamak Vajldfel? Da li je tajanstvena žena koja živi tamo sa sinčićem i starom služavkom zaista udovica?

Tek kada jednom prijatelju poveri svoj dnevnik, na površinu će isplivati detalji mučne prošlosti koju je ostavila za sobom.