pa_kao-vladimir_tabasevic_vOd danas je u prodaji novi roman zapaženog mladog srpskog književnika Vladimira Tabaševića „Pa kao“.

Tabašević govori o mladom piscu Emilu koji za novčanu nadoknadu piše književno uobličenu biografiju jednog pukovnika u penziji. Dok sluša starčeva sećanja koja treba da uobliči u književnu formu, on upoznaje njegovu negovateljicu Anu, prelepu mladu devojku sa kojom ulazi u strastvenu ljubavnu vezu. Figura starca samo je povod za brojne nesporazume koje će proživeti mladi zaljubljeni par postavši žrtva sveopšteg haosa: kako društvenog, tako i onog ličnog, porodičnog.

Povezana vest:  Narodno pozorište Sarajevo posle tri decenije ponovo na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, 20. I 21. februara

Pakao generacijskih razlika, porodičnih relacija, nerazumevanja i nemogućnosti istinskog ljubavnog susreta ispisuje se u jednom naizgled običnom ljubavnom odnosu. Iz tog pakla izrasta glavni junak romana koji nije u stanju da razluči stvarnost od svojih fantazija. Pakao ljubavi ili „pa kao“ ljubav, pakao ljudskih odnosa ili „pa kao“ ljudski odnosi, pakao pisanja ili „pa kao“ pisanje – konstantne su klackalice ovog romana koji ne računa na bilo koju drugu stvarnost osim one koju sam proizvodi.

Povezana vest:  Novi roman Toma Klensija u decembru

„Samo za one koji se ne boje najopasnijeg od svih istraživanja: onog o sebi.“ Teofil Pančić

Vladimir Tabašević je rođen 1986. u Mostaru pod punim imenom Bošnjak-Tabašević Vladimir. Studirao je filozofiju u Beogradu. Objavio je knjige poezije „Koagulum“, „Tragus“, „Kundak“ i „Hrvatski kundak“. Njegov prvi roman „Tiho teče Misisipi“ štampan je samostalno i našao se u užem izboru za Ninovu nagradu, nakon čega je objavljeno reizdanje ove knjige (Kontrast izdavaštvo). Za ovaj roman autor je dobio regionalnu nagradu „Mirko Kovač“ za najbolju knjigu mladog autora.

Povezana vest:  Volonterski kamp "FREEDOM ART FESTIVALA" krajem avgusta u Pančevu

Knjigu „Pa kao“ Vladimira Tabaševića možete pronaći od 19. oktobra u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.