grad_teatar_2010Pozorište na Terazijama završava sezonu gostovanjem u Budvi

 

Pozorište na Terazijama završava sezonu premijernim izvođenjem mjuzikla „Glorija“ hrvatskog književnika Ranka Marinkovića u režiji Ive Milošević, u Budvi 25. jula, a beogradska premijera biće izvedena u oktobru, najavljeno je iz tog teatra.

Potparol Pozorišta na Terazijama Ivana Nedeljković rekla je da će nova sezona tog pozorišta početi u septembru, obnovom predstava koje su na redovnom repertoaru teatra, a da će premijera mjuzikla „Glorija“ biti održana početkom oktobra.

Povezana vest:  Predstavljena knjiga "Tri cunamija ili Evropa je ranjena" Blagoja Grahovca

Adaptaciju teksta predstave „Glorija“ radio je Jovan Ćirilov, muziku Kornelije Kovač, tekst songova pisala je Maja pelević, a scenografiju je radio Gorčin Stojanović.

U predstavi igraju Ivana Knežević, Rade Marjanović, Duško Radović, Ivan Bosiljčić, Feđa Stojanović, Milan Milosavljević i Katarina Gojković, a u mjuziklu učestvuju i balet i hor Pozorišta na Terazijama.

Prema njenim rečima,sezonu 2009/2010 Pozorišta na Terazijama obeležili su jubileji i inovacije u repertoarskoj politici.

-Prva polovina sezone bila je u znaku proslave 60 godina od osnivanja Pozorišta na Terazijama i tom prilikom je promovisana monografija koja je publiku, medije i stručnu javnost podsetila na razvojni put jedinog muzičkog pozorišta kod nas – rekla je ona.

Povezana vest:  65. Sajam knjiga pod sloganom “Povratak napisanih” od 11. do 19. septembra

Tokom sezone su realizovane tri premijere, a svaka od njih predstavlja produkcijski iskorak.

Sezona je otvorena premijerom predstave „La strada“ u režiji Slavenka Saletovića, i to prvo postavljanje komada po čuvenom filmu Federika Felinija, na ovim prostorima. takođe je realizovana i predstava „Na slovo na slovo“ u režiji Darijana Mihajlovića, koja je prvi dečiji mjuzikl u novijoj pozorišnoj istoriji u Srbiji.

Povezana vest:  "Pakao" za prevodioce Den Braunovog "Pakla"

-Baletska predstava „Budenje“ u režiji Boška Đorđevića i koreografiji Mikelea Merole predstavlja tehnološku inovaciju u pozorištu, a zahvaljujući upotrebi visoke tehnologije i 3D animacije, ovaj projekat Pozoridsta na Terazijama predstavlja prekretnicu u stvaranju potpuno novog pozorišnog izraza – rekla je Ivana Nedeljković.

Tokom sezone u Pozorištu na terazijama izvedeno je 196 predstave, koje je pogledalo 69.000 ljudi, a prosečna mesečna posećenost teatra bila je 7.666 ljudi.