beogradska-filharmonija-Beogradska filharmonija na turneji u Italiji

 

Beogradska filharmonija će od 20. do 25. jula gostovati na tri letnja festivala u Italiji, u gradovima Basano del Grapa, Modena i Ravelo.

Na festivalu „Muzičko leto“ u gradu Basano del Grapa, koji će tokom dva meseca biti domaćin muzičkih, baletskih i pozorišnih umetnika iz devetnaest zemalja, orkestar će nastupiti 21. jula, saopšteno je iz Beogradske filharmonije.

Povezana vest:  Zadivljujući novi roman autorke „Spaljenih senki" Kamile Šamsi od srede u prodaji

S uglednim italijanskim violinistom Utom Ugijem i kanadskim dirigentom Mišelom Brusoom orkestar će svirati Violinski koncert i Četvrtu simfoniju Petra Čajkovskog, kao i odlomke iz Vagnerove opere „Majstori pevači.

Dan kasnije u Modeni, Beogradska filharmonija će svirati u vili „La Meridiana“, u mondenskom ambijentu nekadašnjeg plemićkog poseda.

Šestodnevna turneja biće završena koncertom 24. jula, na festivalu u primorskom gradu Ravelo. Ovogodišnji festival u Ravelu, koji ima najdužu tradiciju u Italiji posle firentinskog Mađo muzikale, otvorio je holivudski glumac Džon Malkovič.

Povezana vest:  Saopštenje za javnost povodom zajedničkog nastupa na Sajmu knjiga u Frankfurtu u organizaciji Udruženja izdavača i knjižara Srbije

Pozvani da su učestvuju neki od naboljih regionalnih orkestara, među kojima i Santa Čečilija iz Rima.