Jedna od najznačajnijih koreografskih postavki 20.veka, balet „Otkrovenja“ Elvina Ejlija biće predstavljen domaćoj publici u bioskopu „Fontana“ u sredu, 3.maja od 19h u okviru programa PLESNI DIJALOZI I OPERA GALA NA VELIKOM PLATNU.

„Otkrovenja“ predstavljaju spiritualno putovanje ljudi ispričano plesnim pokretom, koja su vremenom postala kulturno bogatstvo. Spoj afričke muzike i plesa uz muziku Vajt strajpsa, Djuka Elingtona, Roja Dejvisa, i drugih, čini „Otkrovenja“ jedinstvenim u svetu umetničke igre. Od premijere 1960.godine, ovaj balet koji prevazilazi barijere vere i nacionalnosti , do sada je  izvođen širom sveta, pozivajući na univerzalne emocije.

Povezana vest:  Dugo očekivana premijera Berača snova 11. marta

Elvin Ejli je izjavio da je možda i najveće američko blago upravo američko afričko kulturno nasleđe. „Ovaj večni klasik je priznanje tog nasleđa“, izjavio je Ejli.

Ovaj balet smatra se najpoznatijim  i najčešće izvođenim  modernim plesom. Zbog uspešnosti „Otkrovenja“, ali i zbog kontinuiranih internacionalnih izvođenja, Plesni teatar Elvina Ejlija zovu još i „Kulturnim ambasadorom sveta.“

Povezana vest:  „Nečista krv“, 24. avgusta u takmičarskoj selekciji 14. Festivala mediteranskog teatra „Purgatorije“, u Tivtu