Dom omladine Beograda i Studio Centar će od maja meseca započeti realizaciju edukativnog pozorišnog repertoara za mladu publiku.

Studio Centar je u poslednjih deset godina realizovao 23 pozorišne premijere, namenjene tinejdžerima, od kojih su neke postale prepoznatljive i široj javnosti. Od maja meseca najpoznatije predstave Studio Centra, namenjene mladima: „Mi deca sa stanice Zoo“ (10. maj),  „Sve je to Rock’n’Roll“ – Ex Yu Rock mjuzikl 80-ih (22. maj) i „Dnevnik Ane Frank“ (30. maj)  biće izvođene na sceni sale Amerikana Doma omladine. U potpuno drugačijem, kamernom ambijentu, za manji broj gledalaca, publika će biti aktivni učesnik dešavanja na sceni, a nakon predstava biće organizovan i razgovor sa mladim posetiocima o problemima i temi o kojoj je predstava govorila.

Povezana vest:  Ljubavni roman Ringišpil najprodavaniji u januaru

Pored autora predstava, sa publikom će razgovarati i stručnjaci iz oblasti prevencije narkomanije među mladima, kustosi Muzeja Banjičkog logora, koji će govoriti o nacističkim zločinima u Beogradu za vreme Drugog svetskog rata, kao i neki od poznatih beogradskih muzičara, koji će pričati o usponu beogradske i jugoslovenske rok scene 80-ih.

Dom omladine Beograda i Studio Centar na ovaj način žele da mladim ljudima u Beogradu pruže jedno novo pozorišno iskustvo iz kojeg će izaći bogatiji za mnoga saznanja koja se njih tiču. Sa druge strane sklanjanje dece sa ulica i uvođenja u kulturne institucije je zadatak na kojem bi svi iz oblasti kulturnog života trebalo da rade.

Povezana vest:  Bend Elemental objavio novi video spot!

Do kraja 2017. godine, pored navedenih predstava, koje će biti na repertoaru, Studio Centar i Dom omladine Beograda će realizovati još dve nove predstave: „Deca na internetu“ (koja se sa velikim uspehom igrala od 2012 do 2015. godine i koja se bavi zaštitom dece na internetu) i „Otuđenje ili svašta na ovome svetu“ (po motivima kratkih drama Ežena Joneska, koja će se baviti štetnošću medijskog i tehnološkog uticaja među mladima i poremećenim ličnim odnosima).

Povezana vest:  Uskoro srpsko izdanje knjige „Bordejn: Kompletna usmena biografija“

Ulaznice za sve programe se mogu nabaviti preko Eventim mreže, kao i preko veb i Fejsbuk stranice stranice Studio Centra. Cena ulaznica u slobodnoj prodaji je 500 dinara, dok su za školske i grupne posete obezbeđeni dodatni popusti.