Nekada simbol borbenog duha iz istoimenog filma, „Slavica“ je danas grupa mladih autora koja želi da probudi svest o zajedničkom prostoru i istraži koja je njegova uloga u svakodnevnom životu. Junakinja prvog jugoslovenskog igranog filma inspirisala je ime sada zapuštenog bioskopa na Karaburmi, ali i grupu studenata, kreativaca i građana da centar dešavanja iz bioskopa koji je zatovoren prenesu na njegovu okolinu.

U  nedelju 14.maja od 15 časova u parku u ulici Marijane Gregoran 62 grupa autora okupljenih oko inicijative za oživljavanje „Slavice“ će kroz seriju interaktivnih radionica na temu animacije, video radova, razgovarati I družiti se sa sugrađanima, zajedno sa njima zavrteti neke nove pokretne slike, ali i ideje o javnim prostorima i o vrednostima koje delimo u njima.

Povezana vest:  "Poslednja supruga Henrija VIII", roman o Katarini Par

Program događaja:
15-19h _kreativne radionice: kolažiraj Slavicu /(De)konstruiši Slavicu /Tvoj film za Slavicu!
16h _limunada, osveženje
18h _mala svirka
19h _video omaž u sumrak – projekcija kratkih filmova

Događaj je organizovan u okviru platforme“NAŠ GRAD, NAŠA SCENA <nasgrad.org <http://nasgrad.org/> >“ koja je deo istoimenog regionalnog projekta koji poziva, informiše i osnažuje građane da zauzmu odgovoran i kreativan odnos prema otvorenim prostorima u svom gradu. Cilj ove platforme da obezbedi lako i efikasno povezivanje, stručnu podršku, materijalnu pomoć i bolju vidljivost akcijama i inicijativama koje unapređuju, čuvaju, čine kreativnijim i dostupnijim zajedničke otvorene prostore u našem kraju, gradu ili regionu. Projekat  „Naš grad naša scena“ sprovodi se u četiri regionalna grada u partnerstvu sa Arch komunom – Centrom za arhitekturu i kulturu iz Podgorice, Centrom za životnu sredinu iz Banja Luke i Koalicijom za održivi razvoj iz Skoplja, a projekat finansira Balkanska fondacija za umetnost i kulturu (Balkans Arts and Culture Fund – BAC). BAC je podržan od strane Vlade Švajcarske preko Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) i Evropske kulturne fondacije (EFC)

Povezana vest:  „Žizela“ uživo iz Boljšoj teatra u Cineplexx UŠĆE Shopping Center bioskopu