Druga „Noć muzike“, koja će se održati 1. septembra u Beogradu na stadionu Tašmajdan, provešće publiku kroz muzičko putavanje oko sveta, saopštili su danas organizatori.

„Muzikom vodimo publiku na putovanje oko sveta sa Simfonijskim orkestrom i Horom RTS pod vođstvom maestra Bojana Suđića. Evropu, Ameriku, Bliski i Daleki istok spojićemo virtuoznim notama, uz specijalne goste, od kojih za sada otkrivamo samo – Hor Kolibri“, rekla je predstavnica Muzičke Produkcije RTS-a Monika Lašanc na konferenciji za novinare u Skupštini grada.

Povezana vest:  U štampi deseto izdanje knjige „Poslednje proleće u Parizu" Jelene Bačić Alimpić

Prema njenim rečima, publika će zahvaljujući muzici proputovati više od 20 zemalja.

„Igraćemo kan-kan, sirtaki, čućemo marijače, grejaće nas sunce Italije… i svakako, naša, srpska muzika“, rekla je ona.

„Noć muzike“ ugostiće Simfonijski orkestar RTS-a, Hor RTS-a i Hor Kolibri i pružiti priliku posetiocima da besplatno od 20.30 uživaju u koncertu pod zvezdanim nebom.

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević izrazio je zadovoljstvo što se magija „Noći muzke“ nastavlja.

„Svi zajedno ćemo se truditi da imamo što više ovakvih projekata jer želimo zajedno da vratimo Beograd na mesto koje mu pripada, a to je kulturna prestonica Jugoistočne Evrope“, rekao je Petronijević.

Povezana vest:  Raskošno umetničko klizanje "Labudovo jezero na ledu" u Kombank Areni 23. februara

Predstavnik organizatora Milan Tavčar izrazio je zadovoljstvo što druga „Noć Muzike“ pokazuje da manifestacija ima potencijal da preraste u tradiciju i da očekuje više od 15.000 posetilaca.

Ulaz na koncert je besplatan, a prošle godine, kada je nastupala Dečja filharmonija, „Noć muzike“ privukla je više od 15.000 posetilaca. Prema proceni policije, oko 4.500 građana je ostalo bez mesta na koncertu.

Povezana vest:  Premijera predstave "U ime oca i sina - priča o Svetom Savi" održana u Narodnom pozorištu

Prema rečima Petronijevića, u toku su pregovori da se na više lokacija u gradu postave video bimovi.

Lašanac je dodala da će RTS prenositi koncert kako bi u muzici uživali svi građani Srbije. Ona je izrazila očekivanje da će manifestacija motivisati publiku da nastavi u novoj koncertnoj sezoni da sluša Simfonijski orkestar i hor RTS-a, ali i koncert pijaniste Ive Pogorelića koji će u Beogradu, 16. decembra, nastupiti posle 30 godina.