Dva kultna autora za decu Ršumović i Petričić ponovo stvaraju zajedno.

Nadamo se da ste Vida već upoznali jer ko još nije čuo za „Vidovite priče“?!

„Šumkula u škripcu“ je nastavak Vidovih avantura u Talambasu. Ovo je poslednja knjiga iz trilogiije o slobodnoj teritoriji Talambas, u kojoj živi Vid sa svojim prijateljima.

Junakinje ovog bajkovanja su: Nađa, Vidova sestra, koju treba posebno upoznati, i Šumkula, pripitomljena Zver, kojoj ne treba mnogo verovati.

Povezana vest:  KONCERTI VIOLINE I VIOLE UZ KLAVIRSKU PRATNJU U „GUARNERIUSU" UZ PODRŠKU NELTA

Ova knjiga nije samo za čitanje. Olovku i bojice u ruke pa nacrtajte zadate scene za svih 12 bajki.

Ljubivoje Ršumović je rođen 1939. Godine 1965. zaposlio se u Radio Beogradu, u redakciji programa za decu. Svoj literarni rad uspešno je ugradio u popularne radio-emisije, kao televizijski poslenik napisao je, režirao i snimio preko 600 emisija. Objavio je 72 knjige, uglavnom za decu. Ove godine slavi 60 godina književnog rada!

Povezana vest:  Svetski bestseler LeBootCamp dijeta autorke Valeri Orsoni konačno i u Srbiji

Knjigu je ilustrovao Dušan Petričić. Kao koautor ili ilustrator kreirao je preko 30 knjiga za decu koje su objavljene na prostorima bivše Jugoslavije ili Severne Amerike. Za knjige i političku karikaturu dobio je bezbroj nagrada širom sveta.

Knjigu „Šumkula u škripcu“ možete od 20. oktobra kupiti u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Povezana vest:  U prodaji roman „Hoće li nam biti oprošteno?"