Glumac Nebojša Glogovac umro je danas u Beogradu u 49. godini, potvrdjeno je agenciji Beta u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. Rodjen je 1969. godine u Trebinju, u Bosni i Hercegovini.

Završio glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Član Jugoslovenskog dramskog pozorišta bio je od 1996. Ostvario je niz zapaženih uloga u pozorištu, na filmu i televiziji. Tumačio je brojne uloge na televiziji i u pozorištu.

Povezana vest:  Triler koji nećete lako zaboraviti: Anabel

Neke od njegovih pozorišnih uloga su u predstavama „Sumnjivo lice“, „Metamorfoze“, „Hadersfild“, „Šine“, „Lutalica“, „Lažni car Šćepan Mali“, „Hamlet“.

Neke od uloga koje će ostati upamćene su u ostvarenjima „Bure baruta“, Nebeska udica“, „Munje“, „Kad porastem biću kengur“, „Klopka“, „Hadersfild“, „Branio sam Mladu Bosnu“, „Krugovi“, „Do koske“, „Enklava“, „Ustav Republike Hrvatske“.

Igrao je u serijama „Porodično blago“, „Moj rodjak sa sela“, „Vratiće se rode“, „Vojna akademija“, „Ubice mog oca“.

Povezana vest:  Poklon akcija u susret Danu zaljubljenih

Dobitnik je pet Godišnjih nagrada JDP, Sterijine nagrade, Nagrade „Miloš Žutić“, „Ardalion“, „Milivoje Živanović“.

Prošle godine je proglašen Evropskim glumcem godine na Film festivalu u Italiji. Dobio je nagrade za najboljeg glumca u filmu „Ustav Republike Hrvatske“ na festivalima u Puli i Londonu kao i Gran pri na Filmskim susretima u Nišu.