U prepunoj sali Pacifik hotela Kraun Plaza u Beogradu 9. maja predstavljena je knjiga Miroslava Miškovića „Ja, tajkun“ u izdanju Lagune. Na događaju koji je okupio neobično šarolik krug gostiju, iz redova Miškovićevih kolega-privrednika, Laguninih pisaca, novinara i drugih javnih ličnosti, o knjizi su govorili direktor izdavačke kuće Laguna Dejan Papić, novinar i predavač na Fakultetu za medije Voja Žanetić, ekonomski novinar Miša Brkić i autor knjige Miroslav Mišković. Odlomke iz knjige čitao je glumac Tihomir Tika Stanić.

Povezana vest:  U petoj novosadskoj Noći muzeja 105.000 poseta!

„Knjiga ’Ja, tajkun’ istovremeno je biblija biznisa, udžbenik operativne ekonomije i svojevrsna hronika Srbije na razmeđi milenijuma. Od pada Berlinskog zida i početka devedesetih Mišković ide u privatni biznis, a Srbija u očuvanju državne svojine, Mišković ide u svet, a Srbija se zatvara od sveta, on zna šta hoće i ima viziju, a Srbija ne zna šta hoće i ne vidi budućnost. To je vododelnica civilizacije koja se dogodila kod nas“, rekao je Miša Brkić uz opasku da se vidi gde je danas stigla Delta, a gde Srbija.

Povezana vest:  Sjajna edukativna knjiga za decu „Reci mi gde?" u prodaji od ponedeljka

„Ova situacija je apsurdna, mi smo na promociji knjige najbogatijeg Srbina, koju je objavio jer su mu uzeli pasoš i ne daju mu ga već pet godina. Ova knjiga je dakle rezultat viška slobodnog vremena najsposobnijeg privrednika u zemlji, koja je u privrednoj krizi. Umesto da mu daju pet pasoša i da mu ne daju da se vrati u zemlju dok ne donese još poslova, poreza i doprinosa“, rekao je Voja Žanetić.

Povezana vest:  PREDSTAVA „TAŠANA" GOSTUJE U NARODNOM POZORIŠTU U BEOGRADU

„Ovo je nesvakidašnji događaj i nesvakidašnja knjiga“, rekao je Papić i dodao: „Nesvakidašnji poziv je usledio pre dve godine kada su nam predložili da objavimo autobiografiju vlasnika i osnivača kompanije Delta. Mi smo poziv da objavimo knjigu Miroslava Miškovića oberučki prihvatili i mogu da kažem da je u ovom trenutku to najprodavanija Lagunina knjiga.“

Knjigu „Ja, tajkun“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.