Mikkel_Nordso_-_Blue_LagoonMikkel Nordso u Guitar Art klubu „Gafe“

Proslavljeni danski gitarista Mikkel Nordso održaće koncert u klubu Guitar Art Festivala „Gafe“ u subotu 6. novembra. U klubu koji se nalazi u sastavu Kulturnog centra Beograda u Kolarčevoj 6, Nordso će predstaviti svoj poslednji album „Blue Lagoon“ koji su sa njim snimili i uživo izvode harfistkinja Tina Rehling perkusionista Ole Theill. Koncert počinje od 23 časa, a ulaz je slobodan.

Evropska muzička javnost okarakterisala je zvuk novog albuma virtuoznog gitariste kao

„luksuzan, ali sa jasnom namerom da mu to ne bude krajni cilj“. Vodeći danski muzički magazin „Musikeren“ ovaj atraktivni trio je opisao kao ljude koji „prepoznaju snagu muzike i preuzimaju punu odgovornost pri stvaranju dok su vizuelno izrazito zanimljivi“ i dodao da „svu energiju usmeravaju ka publici koja samo treba da se prepusti ovim veštim muzičarima“.

Povezana vest:  Slavimo 60 godina rada Ljubivoja Ršumovića

Nordso je u svetu posebno poznat kao autor brojnih prepoznatljivih latino tema na električnoj gitari, a zanimljivo je da Nordso i Santana imaju neke od zajedničkih pratećih muzičara na koncertima. Sa svojim istoimenim bendom, Nordso je dosad snimio sedam studijskih albuma, dok je u saradnji sa brojim svetskim zvezdama radio na preko 200 izdanja na kojima je potpisan kao gitarista ili autor filmske muzike.

Povezana vest:  Susret pisca Paula Koelja i vlasnika Lagune Dejana Papića u Barseloni

Njegova bliska saradnica, virtuozna Tina Rehling važi za jednu od najistaknutijih evropskih umetnica na harfi, a njeno sviranje daje vrlo karakterističan ton na poslednjem albumu „Blue Lagoon“. Koncertno izvođenje eteričnih džez melodija na harfi uvek je atraktivno za publiku koja će u klubu Guitar Art Festivala „Gafe“ moći da oseti i pulsiranje orijentalnih udaraljki koje koristi iskusni perkusionista Ole Theill. Zvuk i specifična melodičnost indijskih tabli daju „Blue Lagoon“ albumu određnu mističnu, gotovo spiritualnu atmosferu koja upravo na koncertima dostiže punu vrednost ovog neobičnog džez trija.

Povezana vest:  Novo delo majstora paleotrilera Stiva Berija "Džefersonov ključ" u izdanju Vulkana

Već sledećesedmice, redovni subotnji koncert u klubu „Gafe“ imaće ponovo popularna beogradska grupa Gitarsi koju čine četvorica diplomiranih gitarista, basista i perkusionista.