aleksandar_stanojevic_kzn_par_ars_1Stanojević priznaje da je pogrešio

 

Dan nakon četvrtog poraza u Ligi šampiona, trener Partizana Aleksandar Stanojević priznao je da je pogrešio u izboru taktike za meč protiv Brage, ali kaže da i dalje veruje da je to jedini bio način da se ostvari prva pobeda u tom takmičenju.

-Dobro smo znali kako igra Braga, imali smo iskustva iz prve utakmice. Zato smo se i opredelili da igramo sa trojicom napadača, ali se pokazalo da nismo dobro ušli u utakmicu – rekao je na današnjoj konferenciji za novinare Stanojević.

On je priznao da je prvo poluvreme bilo razočaravajuće, jer Partizan nije uspeo da nametne svoju osnovnu ideju – da pritisne protivnika ispred njegovog šesnaesterca.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Igrači Barselone najavljuju izbacivanje Milana

-U drugom poluvremenu naša igra je bila sasvim drugačija. Žao mi je što nismo postigli gol i možemo reći da smo bili tako blizu, a tako daleko“, rekao je Stanojević.

Mladi trener Partizana je dodao da on uvek snosi krivicu kada se na takav način izgubi, ali i danas stoji iza toga da je u meču protiv Brage Partizan morao da igra sa više napadača.

-Loše smo odradili taktiku u prvom poluvremenu. U tom delu meča Braga nas je taktički i fizički potpuno nadigrala. U drugom poluvremenu Partizan je dao maksimum i imali smo nekoliko izglednih prilika koje nismo realizovali – rekao je Stanojević.

Uprkos svemu, šef stručnog štaba crno-belih smatra da je Partizan napravio dobar posao time što se plasirao u Ligu šampiona, ali svakako ostaje žal što na proleće neće igrati u evrokupovima.

Povezana vest:  Mesi rekorder po broju golova u Ligi šampiona

-Nismo planirali da odmah uđemo u Ligu šampiona. Naš plan je bio da stvaramo tim tri godine i tek onda uđemo među elitu. Desilo se drugačije i zbog toga sada ne mogu da žalim – kaže Stanojević.

On smatra da Partizana niko nije nadigrao, osim donekle Šahtjor, iako je igrao protiv odličnih ekipa sa dosta sjajnih pojedinaca.

-Nama su neophodna pojačanja za Ligu šampiona. Neophodan je kontinuitet za igranja u tom takmičenju. Praktično nam nedostaju samo detalji da bismo ostvarili pobedu u tom takmičenju – smatra Stanojević.

Mladi trener kaze da zna šta ekipi nedostaje.

-Imamo jasnu viziju šta treba da učinimo i koja nam pojačanja trebaju. Znam šta nam treba i o tome razgovaram sa Alberom Nađom. Ova sezona je u tom smislu dragocena, jer sada imamo jasniju sliku šta treba da radimo da bismo i naredne godine igrali Ligu šampiona – rekao je Stanojević.

Povezana vest:  Preminuo Vinko Kuci

On se osvrnuo i na zvižduke koje su navijači povremeno upućivali njegovim pulenima.

-Koliko sam čuo, jug nije zviždao, ali poštujem mišljenje svakog navijača. Nijedan igrač nema pravo da emotivno reaguje na zvižduke – rekao je Stanojević.

Mladi stručnjak je na kraju bio izričit da njega prosek ne interesuje i da ga ne zanijma samo sakupljanje titula u Srbiji, već želi da ostavi trag i u Evropi.

PHOTO: ataimages.rs