od_reci_do_reci_jelica_greganovicAlanri objavio knjigu “Od reči do reči” Jelice Greganović

 

Izdavačka kuća Alnari objavila je novi naslov. Reč je o knjizi OD REČI DO REČI autorke Jelice Greganović.

Knjiga” Od reči do reči” je zbirka kratkih, humorističkih priča koje beleže detalje života, naizgled nevažne i male stvari od kojih se, zapravo, sastoji svakodnevica koju delimo svi. Pokatkad protkane sećanjima, ove priče govore o događajima i osećanjima koje često ni ne primećujemo doživljavajući ih svaki dan, iako upravo oni naš život čine tako velikim i neponovljivim.
Zato su pravi junaci, vredni priča, ljudi oko nas.
Za razliku od vremena, svakodnevica ne prolazi. Boljeg života od ovog nemamo, zato ga treba gledati, osećati, pamtiti i živeti. Svaki dan. Sa osmehom.

Povezana vest:  Ko piše romane o sreći? – održana promocija romana „Mir i mir“ Mirjane Novaković

„Kako se završi lančani sudar Štefice Cvek, Bridžet Džouns, Kaporove Ane i Hogarove Helge? Tako što se iz duha ove karoserijske slagalice rodi blogorodna spisateljica Jelica. Ne bežeći od varljivo žovijalnog tona i prividno trivijalnih tema, Jelica Greganović gradi veseli pripovedni svet omeđen planinskim lancima #Princezinog Puberteta, Prestolonaslednikovog Fitnesa i Oratorijuma Kućnih Ljubimaca. U ušuškanom haosu kućne radinosti, u domu koji je kombinacija saobraćajne petlje i vazdušne banje za ljudske i životinjske pitomce od 4 do 44 godine, nastaje vozić priča o svakodnevnim jednačinama sa bezbroj nepoznatih: od romantične enigme oblačenja troje dece za jednu šetnju po snegu, pa sve do etida o kormilarenju po virovima dečjih nedoumica i hoda tragovima važnih datuma – od prvog rođendana do Svetog Prvog septembra. Na tragu vedre urbane priče i nepravedno zaboravljene džins proze, Jelica Greganović za svoje čitaoce u obe dimenzije (elektronskoj i papirnoj) popločava pripovedni koridor koji vodi pravo u lepšu stranu svakodnevice.“  – Vladislava Gordić Petković

Povezana vest:  "Guarnerius" počinje sezonu 4. septembra

O autorki

 

Jelica Greganović rođena je 26. aprila u Kragujevcu. Školovala se i živela u Beogradu, gde je 1984. godine počela da radi kao novinarka i jedna od urednica u Omladinskom radiju Ritam srca. Jedan je od osnivača Radija B92 i prva urednica njegove informativne redakcije. Od 1990. godine živi u Sloveniji, gde radi kao dopisnica RTV B92, listova Ekonomist i Bankar, informativnog regionalnog portala Šumadija Press i kao kolumnistkinja časopisa Roditelj i dete. Majka  je troje dece i jedan od najpopularnijih i najomiljenijih blogera VIP bloga B92. Do sada je objavila dve zbirke priča, Priči nikad kraja i Samo da ti kažem.

Povezana vest:  Februarski repertoar Zvezdara teatra je spreman!