klicko i borovcaninMEČ ZA WBC POJAS

Vitalij Kličko u martu ponovo brani pojas, Borovčanin ponovo na ringu

 

Iako je pre mesec dana sišao sa ring sa novom upisanom pobedom Vitali Kličko, WBC prvak u teškoj kategoriji, stameni Ukrajinac u martu naredne godine, za manje od tri meseca, ponovo će se popeti na ring- Ovoga puta će Kličko boksovati sa boljim iz meča Raj Ostin – Odlaner Solis.

Na WBC-ovoj 48. godišnjici u Kankunu, u Meksiku, složili su se WBC prvak u teškoj kategoriji Vitalij Kličko i druge strane da će pobednik iz meča koji će se održati 17. decembra između Reja Ostina i Odlanera Solisa imati priliku da se bore za pojas prvaka sa nepobedivom Vitalijem Klitčkom.

Povezana vest:  Veljko Ražnatović vodi Sombor do titule šampiona

Arena Boks, K2 Promoušn i Don King su se dogovorili, a WBC potvrdio da će podela dobiti biti prema postotku 70:30 za K2 Promoušns. Tako će braća Kličko dobiti 70procenata ukupne dobiti a Arena Boks, Don King i jedan od pobednika će deliti 30 procenata zarade.

Postoji mogućnost da bi, ponovo, jedan od predborbi Vitalij Kličku trebalo da bude najbolji bokser Srbije u kruzer kategoriji Nenad Borovčanin.

Povezana vest:  MEČ ZA WBA POJAS, Feliks Šturm odbranio titulu svetskog prvaka

-U treningu sam. Par dana sam bio na Zlatiboru gde sam se odmarao jer je iza mene dosta mečeva u ovoj godini. Zanemario sam porodicu i prijatelje tako da želim da se njima posvetim. Ipak, Braća Kličko se ne odbijaju a to mi je velika čast. Ipak ja tamo branim čast srpskog boksa – rekao je Borovčanin.

Povezana vest:  MEČ ZA INTERNACIONALNOG WBC PRVAKA U SUPERSREDNJOJ, Sjekloća odbranio pojas u Štutgartu

U minuloj godini Borovčanin je trenirao sa braćom Kličkom a trener mu je Fric Zdunek koji je trener i šampionima profi boksa rodom iz Ukrajine.

-Ostaje da moj tim napravi plan za moje mečeve ali sam siguran da ću se u martu naći na ringu a sredinom godine da se borim za neki od poajasa – rekao je na kraju Borovčanin.