wim_janssenOtvaranje izložbe WIM JANSSENA u četvrtak, 25. novembra

 

U trodimenzionalnim kompjuterskim dizajnerskim okruženjima, kako bi se uštedelo na vremenu, predmeti se mogu crtati kao granične kutije. Detalji se ne crtaju, već samo apstraktne lineje koje ocrtavaju gde je volumen pozicioniran. Kada gledamo kroz kutije, možemo videti da one imaju ulogu čuvara mesta. “Granične kutije” jeste skulptura inspirisana ovom tehnikom.

Povezana vest:  Duh Francuske u Svilari: Otvorena izložba Lotrekovih radova

 

Kutije napravljene od jako tankih čeličnih žica (+/- 1mm) su napravljene tako da izgledaju kao granične kutije iz trodimenzionalnog dizajnerskog okružena. Ovi apstraktni oblici su postavljeni u prostoru galerije jedni preko drugih kao neki zbrkan trodimenzionalni matriks pojednostavljenih oblika.

 

WIM JANSSEN – Živi i radi u Beogradu i Antverpenu. Studirao je eksperimentalni film u Sint Lukas Hogeschool, Brisel. Radi na filmu, videu i instalacijama. Njegov rad se najviše fokusira na strategijama i tehnologijama vida.

Povezana vest:  Nagrada Meša Selimović pesniku Živoradu Nedeljkoviću

 

Galerija Vojnog muzeja na Kalemegdanu u 19:00

Napomena: Izložba iz redovnog programa Galerije koja se zbog rekonstrukcije Doma omladine Beograda održava u Galeriji  Vojnog muzeja na Kalemegdanu

 

Izložba traje do 07. decembra 2010. godine

Radno vreme izložbe 10:00 – 16:00, ponedeljkom galerija ne radi.