Danas su u Nacionalnoj fondaciji za igru, Beogradski festival igre i kompanija Visa promovisali on-line sistem kupovine ulaznica za predstojeću, šesnaestu ediciju festivala. Tako je Beogradski festival igre postao prvi umetnički festival u Srbiji na čijem sajtu se mogu nabaviti ulaznice za sve predstave, odnosno prostore u kojima se odigravaju programi festivala.

Na konferenciji su govorili Aja Jung, direktorka Beogradskog festivala igre, kao i Vladimir Đorđević, direktor Vise za Srbiju. AjaJung je izjavila da je „uvođenje objedinjenog sistema za on line kupovinu ulaznica prava mala tehnološka revolucija u poslovanju, kao i da je već prva edicija festivala ukazala da je razbijena prodaja karata po blagajnama brojnih pozorišta predstavljala ozbiljan nedostatak.  Kako je festival rastao, i pridobijao sve više pratilaca iz Srbije, regiona i sveta, nemogućnost kupovine ulaznica na jednom mestu, odnosno na website stranici festivala, postajao je sve veći problem. Danas smo radosni, da zahvaljujući kompaniji Visa koja je inicirala i podržala implementaciju posebnog softvera koji će objediniti sve pozornice na kojima se odigrava festival, možemo da ponudimo uslugu kupovine karata na sajtu, na zadovoljstvo publike.“

Povezana vest:  Reizdanje ključnog romana 90-tih "U potpalublju" Vladimira Arsenijevića

Vladimir Đorđević je naveo da „brojne kolege u okviru Visa sistema, iz Evrope, Amerike i Azije, žele da posete Beograd u vreme festivala igre, i da je projekat saradnje izmedju Vise i Beogradskog festivala igre, visoko ocenjen u okvirima te kompanije“. Takođe je naglašeno da od danas, 20.12.2018., pa sve do 11.4.2019. za on line kupovinu Visa karticom na sajtu Beogradskog festivala igre, publika ostvaruje 20% popusta. Prve ulaznice su na sajtu Festivala kupile učenice završne godine Baletske škole NFI, Mila i Anđela.

Povezana vest:  Počinje petodnevni pozorišni festival za decuGlavni program 16. Beogradskog festivala igre se održava od 22.3. do 12.4.2019. godine u Beogradu, Novom Sadu i Vršcu. Ukupno 16 trupa stižu iz Grenobla, Liona, Antverpena, Rima, Barselone, Frankfurta, Štutgarta, Seula, Filadelfije, Tel Aviva, Montreala, Haga i Johanesburga. Sve informacije o produkcijama, trupama i koreografima, sa bogatim foto i video materijalom, takođe se nalaze na stranici www.belgradedancefestival.com .

Beogradski festival igre se razvija zahvaljujući podršci Ministarstva kulture Srbije, Grada Beograda, ambasada i kulturnih centara zemalja učesnica. Za afirmaciju umetničke igre i realizaciju programa u Vojvodini, značajna je dugogodišnja saradnja sa Pokrajinskim sekretarijatom za kulturu AP Vojvodine i Gradom Novim Sadom. Sedam godina zaredom, Beogradski festival igre podržava Delegacija EU u Srbiji.  Kao glavni partner Beogradskog festivala igre, Vip mobile je uveo prepoznatljiv model ulaganja velikih kompanija u kulturu, dok zajednički kreiran slogan „Komunikacija u pokretu“, oslikava snagu saradnje koja traje 12 godina. Kroz brojne projekte, među kojima su najznačajniji nagrade „Vip poziva“ i „Vip iskorak „, kao i projekat za mlade igrače„Vip talenti“, Vip doprinosi ukupnom razvoju umetničke igre u Srbiji. Pokrovitelji Beogradskog festivala igre su Erste banka i Visa, kompanije koje nastoje da vrhunsku umetnost učine dostupnom najširoj publici. Dragocena je podrška brenda Nivea, koga odlikuje kvalitet, poverenje potrošača, duga tradicija i ulaganje u proverene vrednosti. Kompanija Nestlé Adriatic sa robnom markom NESCAFÉ prepoznaje ovu manifestaciju kao partnera sa kojim deli posvećenost promociji zdravog života. Tradicionalni prijatelji festivala su Fondacija Hemofarm, DDOR Novi Sad, HEINEKEN, Pardon Marbo Product, Vahali Production ServicesAdvokatska kancelarija Bojović Drašković Popović & Partners, Telegroup, i drugi.

 

Povezana vest:  Objavljen Takmičarski program 25. Međunarodnog festivala pozorišta za decu u Subotici