U četvrtak 11. maja, izložbom “Daljina koja spaja” posvećenoj radu arhitekte Bratislava Toškovića u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda, počela je 18. Beogradska internacionalna nedelja arhitekture – BINA 2023. Bratislav Tošković je na ovoj izložbi sa publikom podelio svoja dostignuća za koja je od Udruženja arhitekata Srbije dobio Veliku nagradu arhitekture za životno delo za 2021. godinu.

Povezana vest:  Beč: Univerzitet za scensku i muzičku umetnost najbolji na svetu

Jelena Ivanović, Vojvodić, članica organizacionog tima BINA-e, povodom početka manifestacije je izjavila:  “Ovogodišnja Beogradska Internacionalna Nedelja Arhitekture tematski je naslovljena Kontinuitet/Continuity i posvećena je akutnom pitanju odnosa prema postojećem arhitektonsko-urbanističkom okruženju i mogućnostima njegove stalne reprodukcije i uključenja u projekte budućnosti. Ostvarujemo kontinuitet u edukaciji i radu sa svim generacijama, studentima i građanima. Međunarodni karakter programa ostvaren je u saradnji sa Ambasadom Finske, Španije i Francuske i sa ostalim zemljama (Slovenija, Italija, Grčka, Nemačka, Austija) kao i sa EU platformom LINA community čime zaokružujemo zajedničke teme i formiramo kvalitetne ciljeve za naše gradove.“

Povezana vest:  Lagunini pisci povodom Dana žena damama poklanjaju Čitanje poezije u podne

U petak 12. maja u 18 časova, na programu BINE je razgovor s arhitektama Bratislavom Toškovićem i Tarjom Nurmi iz Finske, u Likovnoj galeriji KCB-a.

Ovogodišnje, 18. izdanje Beogradske internacionalne nedelje arhitekture – BINA 2023 biće održano od 11. maja do 17. juna u organizaciji Društva arhitekata Beograda i Kulturnog centra Beograda, a obuhvatiće sedam izložbi, četiri šetnje, dva izleta, niz seminara, tribina i edukativnih programa za širu i stručnu javnost.

Povezana vest:  "Kako biti Parižanka gde god da si" u prodaji

Foto: Aleksandar Gazibara