Premijera predstave „Tartif“ (Komično u klasičnom), u režiji jednog od trenutno najrelevantijih reditelja u regionu, Igora Vuka Torbice, po motivima Molijerove drame, premijerno će biti izvedena 19. februara na sceni „Pera Dobrinović“ Srpskog narodnog pozorišta. Predstava je rađena u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta i Narodnog pozorišta Sombor. Somborska premijera zakazana je za 8. februar.

Poslednji put „Tartif“ je u Srpskom narodnom pozorištu igran 2008. godine a zbog svoje aktuelnosti i primenjivosti na svako vreme, ovaj komad uvek je poželjan u teatru. „Tartif“ u Torbičinoj režiji popeće se, međutim, stepenik više, ističe direktor Drame Srpskog narodnog pozorišta Milovan Filipović.

Povezana vest:  Otvorena izložba “Grad: mesto identiteta” u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu

„Istražujemo novu formu klasične komedije. Postavljamo visoke estetske standarde u ovom žanru, ali i nastavljamo saradnju sa najboljim rediteljem nove generacije“, ističe Filipović.

Probrana glumačka postava, uz dobru podelu uloga, učiniće da se publika do suza nasmeje, ali s druge strane, i zamisli nad pojedinim likovima. U predstavi igraju Saša Torlaković, Hana Selimović, Ninoslav Đorđević, Tijana Marković, Marko Marković, Biljana Keskenović, Danica Grubački, Marko Savić, Dušan Vukašinović, Nemanja Bakić, Milorad Kapor, Dragana Šuša.

Povezana vest:  Novi naslovi izdavačke kuće "Pčelica"

Scenograf predstave je Andreja Rondović, kostime potpisuje Jelisaveta Tatić Čuturilo, a kompozitor je Vladimir Pejković.

Torbičine „Krvave svadbe“ igraće se 12, 13. i 14. februara

Predstava „Krvave svadbe“, Federika Garsije Lorke, u režiji Igora Vuka Torbice, koja je svoju premijeru doživela prošle godine, u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta i „Grad teatra“ Budva i dalje je predstava za koju se traži karta više.

Povezana vest:  Omiljene dečije predstave u Galeriji

Ova zanimljiva, uzbudljiva predstava, lišena realističkih detalja, bez mnogo rekvizita i scenografije ali sa vrhunskom ekipom koja je Lorkinu poeziju iznela sa velikom lakoćom i hrabrošću, biće izvedena 12, 13. i 14. februara.

Uloge tumače: Varja Đukić, Milica Grujičić, Ivana Mrvaljević, Pavle Popović, Branka Stanić, Vukašin Ranđelović, Miroslav Fabri, Draginja Voganjac, Maja Stojanović, Dušan Vukašinović, Filip Đuretić i Nenad Pećinar.

Izaberite svoj datum i nabavite karte na vreme!