Na predstojećem Sajmu knjiga u Novom Sadu svi ljubitelji pisane reči moći će da pronađu i neke od najtraženijih naslova Vulkan izdavaštva. Tim povodom, specijalni gost biće naš poznati glumac Nikola Đuričko koji će predstaviti svoj književni prvenac, Dogodovštine jednog Džonjia. Promocija i potpisivanje knjige za decu zakazani su za sredu, 6. mart od 12 do 13 sati na štandu Vulkan izdavaštva na Sajmu knjiga u Novom Sadu, a zatim i u knjižari Vulkan u Zmaj Jovinoj ulici  u terminu od 14 do 15 sati.

Povezana vest:  Novi slučaj Aleksa Krosa: "Prevršena mera" Džejmsa Patersona u prodaji od 2. februara

Iz dana u dan, iz godine u godinu, pričajući priče svojoj deci Nađi i Đorđu, autor je stvarao čitav jedan novi svet, različit od onog o kom smo navikli da čitamo i slušamo. Baš zbog toga su ove priče tako posebne i neobične! U svetu naširoko poznatih bajki o princezama i prinčevima, vilama i vilenjacima, vitezovima i samurajima, malo je priča poput ovih koje će na dečjem licu izmamiti široke osmehe. Još manje onih koje će taj osmeh zadržati od prve do poslednje stranice, pa čak i kasnije kada se samo pomenu. Ova zbirka kratkih humorističnih priča zapravo i ima jedan jedini cilj – da razvuče što veće osmehe na dečjim licima i da ih što duže sačuva.

Povezana vest:  Novi roman izvanrednog Donata Karizija: Igra Šaptača

U knjizi Dogodovštine jednog Džonija. zakoračite u svet neverovatno maštovitog Džonija, dečaka koji obožava da priča priče. Književni prvenac našeg poznatog glumca Nikole Đurička čine urnebesno duhovite pripovesti i galerija fantastičnih likova. Džonijeve dogodovštine vizuelno su obogaćene ilustracijama našeg poznatog ilustratora i strip-crtača Tihomira Čelanovića. Zbirka od preko trideset priča je duhovita, zabavna, sa komičnim karakterima i namenjena je, kako mlađim, tako i starijim školarcima. Na kraju se nalaze poglavlja koja motivišu dete da samo izmašta svoju priču nalik onima u knjizi.

Povezana vest:  BUDI odveo Iskru u Diznilend