„Januar u žirafi“ Dejana Aleksića, nova zbirka pesama jednog od vodećih pisaca za decu, sjajan je skup poetskih poslastica, duhovitih dosetki i savršenih stihova.

Da li vas zanima kako je moguće da januar završi u žirafi? Da li ste čuli za slonče sa štamparskom greškom? A za problem sa starim Grcima i mladim lucima?

Sagledajte svet i čudnovate probleme u njemu iz neočekivanog ugla koji će vam proširiti vidike!

Svojim vrhunskim umećem, Dejan Aleksić daruje deci i domaćoj književnosti nezaobilazno delo, dok Kosta Milovanović svojim ilustracijama doseže istovetnu vrednost.

Povezana vest:  Pouzdana, provokativna i najpotpunija biografija Donalda Trampa od 7. oktobra u prodaji

„Stvarati književnost za decu nikada nije bilo jednostavno, ali čini se da je danas taj posao posebno težak i odgovoran. Pred autorom je naročita odgovornost, jer brani knjigu od drugih, na prvi pogled daleko primamljivijih medija koji opsedaju dečju pažnju. Knjigu stihova ’Januar u žirafi’ pisao sam sa idejom da najmlađim čitaocima ponudim predstavu o moći imaginacije, književne igre i humora. Pisanju literature za decu prilazim sa željom da u detetu probudim svest o tome koliko je maštovito i jedinstveno. Ponekad se čini da mnogo očekujem od svojih čitalaca, ali svakako ih ne potcenjujem. Verujem da će stihovima i ilustracijama iz ove knjige svoj svet učiniti bogatijim za jednu neodoljivu avanturu, jer čitanje i jeste to – avantura duha“, rekao je Dejan Aleksić povodom nove knjige.

Povezana vest:  Nova knjiga Luke Mičete „Stefan Nemanja" u prodaji

Dejan Aleksić je pesnik, dramski pisac i stvaralac književnih dela za decu. Objavio je deset knjiga pesama, knjigu drama i preko dvadeset knjiga za decu. Dvostruki je dobitnik nagrada ,,Politikin zabavnik“ i ,,Neven“, a među značajnim priznanjima koja je dobio za književno stvaralaštvo za decu nalaze se i Nagrada Zmajevih dečjih igara, ,,Zlatno Gašino pero“, nagrada Radio Beograda, nagrada Sajma knjiga u Beogradu, ,,Rade Obrenović“, ,,Plavi čuperak“, kao i međunarodna nagrada ,,Mali princ“.

Povezana vest:  Bojana Stamenov, Nikola Arsenijević i Trio Aeris na 9. Belgrade SAXperience festivalu

Knjigu pesama za mališane „Januar u žirafi“ možete pronaći od 12. marta u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.