Konkurs kreativnog pisanja “Tvoja reč” je, nakon skoro godinu dana, uspešno okončan, a njegov rezultat su nova, mlada imena koja će, vrlo moguće, obeležiti buduću književnu scenu Srbije.

Na ovaj neprofitni konkurs je pristiglo preko četiri stotine prijava, a čak 15 mladih, do sada neobjavljivanih autora, dobilo je šansu da svoja dela predstavi javnosti. Njih 14 će biti objavljeno u digitalnoj formi, kao e-knjiga, na servisu Bookmate koji u biblioteci ima preko milion naslova na srpskom i drugim jezicima. Na ovaj način, finalisti konkursa će stati rame uz rame sa domaćim hit-autorima, kao što su Dejan Stojiljković, Vesna Dedić i mnogi drugi.

Povezana vest:  Izložba u Beču: Hundertvaser i Šile

“Studen kamen”, delo koje je stručni žiri ocenio kao najperspektivnije među finalistima konkursa, a čiji je autor Jelena Dramićanin iz Čačka, biće takođe objavljeno u digitalnoj formi, ali i štampano u saradnji sa izdavačkom kućom Evro Book iz Beograda. Svih 15 finalista će biti promovisano u javnosti i na taj način dobiti šansu da njihova buduća dela pronađu put do domaćih i stranih izdavačkih kuća.

Povezana vest:  Fotoinstalacija Ere Milivojevića u galeriji New Moment

“Srbi neprestano gledaju u ekrane svojih mobilnih telefona, gde god se nalazili – ako im date lak, praktičan i pristupačan način da sa istih tih ekrana čitaju kvalitetna dela već uspešnih autora, ali i nekih budućih književnih zvezda, čitaoci u Srbiji će to znati da iskoriste,” poručio je Marin Milosavljević ispred servisa Bookmate, koji je ujedno i organizator konkursa.

Povezana vest:  Beogradska premijera predstave „Lift – Slobodan šou“ 18. marta na Velikoj sceni

Više o završenom konkursu “Tvoja reč” kao i o organizatoru konkursa Bookmate saznajte na njihovoj web i Facebook stranici.