Fox Networks Group s ponosom najavljuje da će druga sezona serije „Moć iz senke“ početi da se emituje na FOX kanalu 18. juna 2019. u 22h. Prva sezona bila je prvi regionalno kreirani sadržaj za FOX kanal, koji je udvostručio gledanost u udarnim terminima u Evropi i Africi. To je ujedno bila i najgledanija serija na kanalu EPIX u Americi.

Trejler i slike iz nove sezone otkrivaju sveže detalje u špijunskom trileru, koja razvija univerzum “Moći iz senke” i otkriva nekoliko novih likova, koje predvodi osvajač nagrade američkih glumačkih kritičara i glumac nominovan za nagradu Emi, Volton Gogins (“Antmen i Osa”, “Pljačkaš grobnica”).

Druga sezona zalazi dublje u mutan politički svet. Usled propasti na Bliskom istoku, ove sile okreću se podsaharskoj Africi i jurnjavi za pljačkanjem njenih prirodnih bogatstava. Ovo je prvi prljavi rat oko čiste energije. Serijal istražuje i prošlost naših omiljenih likova iz prve sezone, kao i pad junaka i stvaranje teroriste u očima Zapada.

 Uz Voltona Goginsa, u drugoj sezoni pojavljuju se glumci iz prethodne sezone, Džo Dempsi (“Igra prestola”, ”Koža”), Karima Makadams (“Neustrašivi”, ”Vikinzi”), Alister Pitri (“Seksualno obrazovanje”, ”Noćni menadžer”) i Anastazija Grifit (“Opasna igra”, ”Jednom davno”). Ostali članovi ekipe su Viktorija Hamilton (“Kruna”, ”Doktor Foster”), Aleksandar Sidig (“Špijun”, ”Gotam”), Lili Banda (“Dečak koji je iskoristio vetar”) i Zajnab Džah (“Osnovno”, ”Domovina”).

Koautor, pisac, glavni izvršni producent i reditelj “Moći iz senke”, Metju Parkhil, izjavio je: “Moj plan za “Moć iz senke” bio je da napravim mudar, kinematografski značajan politički triler, savremenu priču koja se osvrće na neizvesno vreme u kojem živimo. U ovoj sezoni nadogradićemo i priče iz Londona i Vašingtona iz prve sezone i odvešćemo gledaoce dublje iza zavese “Moći iz senke”, dok istražujemo nove likove i teritorije, prvenstveno Mali i neverovatan pejzaž saharske pustinje, zemlje naroda Tuareg. Ovo je novo bojno polje za „duboku državu“ dok traži sve veće profite iz organizovanog haosa. Granica između političkog i emotivnog života svakog od likova postaje sve nejasnija i presrećni smo što možemo da ispričamo ovu novu priču sa tako raznolikom i talentovanom glumačkom ekipom.”

Povezana vest:  Newsmax i Telekom Srbija potpisali Ugovor o licenci  za Jugoistočnu Evropu

Sara Džonson, potpredsednik autorskog programa FNG Europe & Africa i izvršni producent, rekla je: “Prva sezona bila je odličan uvod u priču serije “Moć iz senke” i presrećni smo što je serija tako dobro prihvaćena. Ushićeni smo što se vraćamo ovoj savremenoj drami, koja spaja akciju i političku intrigu sa jasnim moralnim kompasom, koja prikazuje komplikovanu priču na primamljiv način.”

Hilari Bevan Džouns, izvršni producent za Endor Productions, deo Red Arrow Studios Company, rekla je: “Presrećni smo što možemo da nastavimo uspeh i pratimo ambicije serijala “Moć iz senke”. Od sekvenci punih akcije u pustinji do emotivnih priča, imamo priliku da serijal nadogradimo na prvu sezonu i izgradimo još veću gledanost druge sezone. Iskreno se divim Metjuu Parkhilu i njegovoj ekipi autora, producentu Polu Friftu i celoj ekipi FNG Europe & Africa. Verujem u kvalitet njihovog sadržaja.

“Postoji druga vlada, skrivena iza one vidljive sa oba kraja Avenije Pensilvanija. To je hibridni entitet javnih i privatnih institucija koje vode državu.”

Esej: ”Anatomija Moći iz senke” autora Majka Lofgrena,
pomoćnika republikanskog predstavnika u kongresu Amerike tokom 28 godina.

Na početku druge sezone, pronalazimo Harija Klarka (Dempsi) i Lejlu Toumi (Makadams) koji se još uvek bore sa debaklom u Teheranu iz prve sezone. Hari se povukao iz aktivne službe i samo na nagovor Lejle pristaje da se vrati u tajni i opasni svet.

Povezana vest:  Premijera nove HBO Europe serije "Dobro došli u Utmark" 18. aprila

„Duboka država“ je blizu dobijanja ogromnih profita zbog dogovora američke vlade i Malija, države podsaharske Afrike, prebogate prirodnim bogatstvima. Ova država treba da pomogne u utoljavanju nezasite gladi Zapada za tehnološkim unapređenjem. Dogovor je ugrožen kad troje vojnika specijalnih jedinica i prevodilac malijske vlade budu napadnuti i ubijeni.

„Duboka država“ šalje Nejtana Milera (Gogins), bivšeg agenta CIA, da osigura da će se dogovor ispoštovati bez obzira na posledice. Međutim, njegove pokušaje usporava malijski prevodilac Aiča Konate (Banda) koja kontaktira sa Lejlom i obaveštava je o događanjima oko njene  navodne smrti.

Mileru život dodatno komplikuju Megan Salivan (Hamilton), republikanski senator iz Ohaja

nezasitog apetita ka otkrivanju istine o skrivenim strukturama moći i Aminata Sisoko, viši savetnik malijskog predsednika, koji predstavlja glavnu prepreku za „duboku državu“ da bi se ustalila u njenoj zemlji. Priča iz prošlosti povezuje Džordža Vajta (Petri), višeg agenta MI6, iz prošle sezone i Amandu Džouns (Grifit), agenta CIA. Prikazan je i Isuf al Moktar (Sidig), tuareški vođa naoružane grupe boraca za nezavisnost. Odavde, priča vodi gledaoce na putovanje u kojem Hari i Lejla moraju po svaku cenu da zaustave napredak maligne mreže poznate kao “duboka država”.

Metju Parkhil (Odmetnuta) izvršni je producent, pisac, reditelj i glavni izvršni producent sa nagrađivanom producentkinjom Hilari Bevan Džouns (“Esio trot”, Roalda Dala, U igri, Umetnost bežanja). Reditelj Džos Egnju (Poldark, Gospodin Selfridž) i producent nagrađen BAFTA nagradom Pol Frift (Viktorija, Put u visoko društvo), pridružili su se ekipi serije u drugoj sezoni. Sajmon Maksvel (Američka odiseja) je koautor i izvršni producent. Ostatak ekipe izvršnih producenata čine Volton Gogins, Alan Grinspen i Helen Flint sa Sarom Džonson za Fox Networks Group, Europe & Africa. Metju Parkhil vodi ekipu autora koju čine Kris Danlop, Džošua Sejnt Džonson, Sajmon Maksvel i Stiv Tomson.

Povezana vest:  Premijera nove HBO serije "Pozlaćeno doba" 25. januara

Ekipu autora čine direktor fotografije Nik Loson i Nik Dens, dizajnerka kostima Rejčel Volš, frizerka i šminkerka Ejmi Stjuart, dizajner produkcije Stiv Samersigl i asistent reditelja  Džanin Van Asen. Muziku za serijal komponovali su Hari Eskot, Frančesko Rejdi i Endru Peri, koji su ujedno i pomoćni reditelji. Fil Hukvej je nadzorni urednik, dok je Dejvid Baret urednik. Zadatak raspoređivanja uloga u obe sezone serijala “Moć iz senke” dobila je Keli Valentajn Hendri.

Fox Networks Group Content Distribution imaju ekskluzivna prava distribucije za serijal u saradnji sa FNG Europe & Africa. U regionu FNG Europe & Africa vodi 154 kanala kao i mnogobrojne digitalne usluge, iz 25 kancelarija, iz kojih se emituje u preko 50 država. Kanale FOX, FOX Sports i National Geographic, gleda preko 250 miliona gledalaca, što je 40% populacije. Emitovanje u 150 miliona domaćinstava čini Fox Networks Group liderom u oblastima zabavnog, informativnog i sportskog televizijskog sadržaja *.

*Podaci dobijeni iz prikupljenih srednjih vrednosti gledanja za evropske emiterske grupe u poslednjih godinu dana (mereno ceo dan u demografiji “svih individua”).

PHOTO:  Deep State © 2019 FOX NETWORKS GROUP (UK) LIMITED All Rights Reserved